Chelseas drömbesked: Transferförbudet hävt

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Chelsea får köpa spelare igen.

Det meddelade Idrottens skiljedomstol (Cas) på fredagen vilket innebär att London-klubben nu kan förstärka truppen redan i januari.

Chelsea kunde inte värva någon ny spelare i somras efter att ha straffats av Fifa med transferförbud i två övergångsfönster. Nu får klubben rätt i sin överklagan till Cas vilket gör att tränaren Frank Lampard kan skriva en önskelista till tomten.

Den 1 januari är klubben nämligen fri att förstärka sin trupp igen sedan straffet halverats.

Det var i februari 2019 som Fifa straffade Chelsea för att vid 150 tillfällen ha brutit mot regler kring rekrytering av minderåriga spelare och ägarskap av tredjepart.

Bland spelarna Chelsea nu påstås vilja värva nämns framförallt Leicesters försvarare Ben Chilwelll samt offensiva yttrarna Jadon Sancho (Borussia Dortmund) och Wilfired Zaha (Crystal Palace) i brittisk press.

”Jag är nöjd med min trupp”

Bara någon timme efter beslutet mötte Frank Lampard pressen inför Chelseas bortamatch mot Everton på lördag klockan 13.30. Där fick han direkt frågor kring klubbens planer i januari.

– Detta är någonting positivt för oss. Det gör det möjligt för oss att se över olika alternativ. Men jag är nöjd med min trupp och jag tänker bara på den, säger han.

– Vi förlorade Hazard under sommaren. Men bilden har nu förändrats och vi måste få saker på rätt plats när vi nu går vidare.

Foto: Alberto Saiz / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.