”Det gör ont när din familj attackerar dig”

Granit Xhaka talar ut: Måste se till att situationen inte spårar ur

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Granit Xhaka har fråntagits lagkaptensbindeln och mer eller mindre förklarats icke önskvärd av Arsenals fans.

Nu talar 27-åringen ut om sin ilskna reaktion mot supportrarna som skakat om London-klubben.

– När din egen fotbollsfamilj attackerar dig gör det ont, säger Xhaka till Blick.

Granit Xhaka svor åt hemmafansen och slet av sig tröjan efter att ha blivit utbuad i samband med ett byte i 2-2-mötet med Crystal Palace i slutet av oktober. Reaktionen ökade på den redan hårda kritiken mot schweizaren från supporterhåll och efter tilltaget fråntogs Xhaka dessutom lagkaptensbindeln av tränaren Unai Emery.

”Extrem fientlighet mot mig”

Nu talar Xhaka själv för första gången ut om situationen.

– När mitt tröjnummer lyste upp på fjärdedomarens skylt och våra egna fans bröt ut i ett ironiskt jubel tog det väldigt hårt på mig. Det var verkligen sårande och upprörande. Jag kan fortfarande inte förstå den situationen, framförallt inte råheten och den extrema fientligheten som riktades mot mig. Vid tillfället hade jag redan fått utstå en hel del kritik men när din egen fotbollsfamilj attackerar dig gör det ont, säger 27-åringen till Blick enligt Daily Mail.

Granit Xhaka, som valdes till lagkapten i september, kritiserar nu också fansen för att skada sitt eget lag.

– Jag säger inte att jag inte kan ta kritik men att förolämpa och svära mot din egen lagkapten kommer bara skapa en dålig atmosfär för laget du egentligen ska stödja. Det är helt ologiskt och skadar sammanhållningen i laget, säger Xhaka och fortsätter:

”Finns inget försvar”

– Jag har alltid varit hundra procent bakom klubben i min roll som spelare ända sedan jag kom hit. Jag har sagt hur mycket det här betyder för mig mer än en gång. Men nu har det gått så långt att vi måste fundera över situationen och se till att det här inte spårar ur. Om jag får konstruktiv kritik eller till och med kraftfulla förolämpningar försöker jag analysera det lugnt och objektivt. Men det som hände är inte normalt och så överdrivet att det inte kan finnas något försvar för det.

Trots händelsen säger 27-åringen, som kom till Arsenal från Borussia Mönchengladbach 2016, att han är helt inställd på att stanna i Arsenal.

1 av 2 | Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.