Försvarar lagkamraten efter anklagelserna

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

FOTBOLL

Lagkamrater tar Antonio Rüdiger i försvar efter hatstormen och förändringar är att vänta på Chelseas träningsanläggning efter Thomas Tuchels intåg.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Thomas Tuchel har installerat sig som ny huvudtränare i Chelsea. Tysken höll sitt första möte med truppen under gårdagen och lät samtliga veta att klubben nu ”vänder blad” och att alla spelare har lika stor chans till speltid.

Många supportrar har fortfarande svårt att släppa avskedet av Frank Lampard. Särskilt efter att det under de senaste dagarna har dykt upp uppgifter som indikerar att några spelare gick till ledningen och beklagade sig över managern. Samt att kaptenen Cesar Azpilicueta backade klubblegendaren genom att hamna i dispyt med några lagkamrater på grund av detta.

En av de som pekas ut som en påverkan är Antonio Rüdiger (Marcos Alonso och Kepa är andra namn som nämns). Mittbacken, som var i frysboxen under större delen av hösten, ryktades ha uttryckt en önskan om att få bort Lampard vilket gjorde att ”Rüdiger-out” snart trendade på Twitter. Ihop med enormt många inte så trevliga kommentarer om försvararen.

Nu tas Rüdiger i försvar av Azpilicueta samt anfallaren Tammy Abraham: ”Hör några galna rykten om Antonio Rüdiger på sociala medier. Det är totalt nonsens. Toni är vår allas storebror”, skriver Abraham. Azpilicueta delade samma inlägg med tre blå hjärtan.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

DAGENS FÖRÄNDRING

Med Frank Lampard borta tros Chelsea även få ett nytt bötessystem. På träningsanläggningen Cobham har det hängt en lista på diverse övertramp och vad dessa kostar spelare, med Lampards underskrift. Exempelvis kunde en försening ge en bot på 2500 pund (ca 30 000 kr) alternativt 20 000 pund om det var riktigt illa. 5000 pund kostade det att inte åka med spelarbussen hem (utan 48 timmars varsel) och 1000 pund om man råkade bära fel attiraljer. Det återstår att se vilka straff som Tuchel föredrar.

DAGENS FRÅGETECKEN

Leeds-anfallaren Rodrigo framkallade ett vredesutbrott hos Fabian Schär vilket startade spekulationer kring att den förstnämnde hade spottat på Newcastle-försvararen. Schär låg på rygg efter en situation då Rodrigo lutade sig fram, varpå mittbacken snabbt tog sig upp på fötter igen och rasade. Tv-bilderna ser misstänkta ut men varken Marcelo Bielsa eller Steve Bruce kunde bekräfta eller dementera händelsen efter matchen. Rodrigo tilldelades ett gult kort men Leeds vann till slut med 2–1.

Foto: Stu Forster / Getty Images Europe

DAGENS STATS

Arsenal har vunnit fem av sex matcher i Premier League sedan Boxing Day. Om tabellen hade börjat räknas först då hade det inneburit en andraplats för Gunners efter Manchester City som i och med krossen mot West Brom flög upp i topp under gårdagen.

DAGENS COMEBACK

Jack Wilshere gjorde sin första FA-cupmatch sedan 2015 då hans nygamla klubb Bournemouth ställdes mot Crawley Town. Det blev ett mål för den skadedrabbade mittfältaren i 2–1-segern. ”Senast jag var här gjorde jag inte mål, något som inte kändes bra. Förhoppningsvis är detta det första av många”, säger Wilshere som även glömde bort hur det är tillåtet att fira så här i corona-tider: ”Ärligt talat var jag lite chockad, det var ett tag sedan jag gjorde ett mål”. Bournemouth är därmed vidare till nästa runda där man ställs mot Burnley.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.