”Tur att jag inte bröt något”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

FOTBOLL

En brutal satsning från Kevin Alvarez.

Då var Abbe Khalili glad att han inte bröt foten.

– Det gjorde jätteont, säger Hammarbys mittfältare efter 1–1 mot IFK Norrköping.

Det var tuffa tag i den täta och tajta träningsmatchen mellan Hammarby och IFK Norrköping. Duellerna avlöste varandra och tempot var högt.

I mitten av den första halvleken jagade Abdul Khalili efter bollen. Från sidan kom IFK Norrköpings högerspringare Kevin Alvarez stormandes. Khalili kom först till bollen och fick som belöning en rejäl smäll från Peking-spelaren.

– Jag såg honom komma från sidan. Jag gick in i duellen ändå. Det var tur att jag fick upp foten. Hade den varit kvar så hade jag antagligen brutit foten. Det gjorde jätteont, säger Hammarbys mittfältare.

”Kunde inte stå på benet”

Först trodde Khalili att han skadat sig allvarligt.

– Jag fick ju jätteont. Jag kunde inte riktigt stå på benet. Sedan släppte det. Men han (Alvarez) kom i full fart och var ju sen in i situationen.

Khalili hade ändå förståelse för situationen.

– Det är sånt som händer i fotboll. Jag gillade att det var ganska tufft där ute. Domaren släppte mycket och det var bra.

”Borde ha gjort ett hattrick”

Matchen slutade 1–1 efter ett drömmål av Jonathan Levi och en listig chipp från Akinkunmi Amoo. Stefan Billborn tyckte att Bajen var närmast segern efter att Hammarby tryckt på hårt för ett segermål i slutminuterna

– Jag borde ha gjort ett hattrick. Men i dag handlade om att få ut max av mitt hårda arbete, säger Astrit Selmani.

Billborn fyllde i:

– Vi har ju jättemycket chanser i slutet. Massa stolpar och vinkelskott. Då hade ju Norrköping gjort en del byten också. Det var en jämn match så länge lagen spelade med mer etablerade spelare, menar Billborn.

”Vi hade en snittålder på 13 år”

Jonathan Levi i Norrköping var i sin tur mäkta imponerad av lagets insats den första timmen.

– Vi var det bättre laget i första halvlek. Jag kan vara kaxig och säga att vi var skitbra. Jag är otroligt imponerad av att vi sätter allt taktiskt så snabbt in i säsongen. Om Hammarby känner att de är närmare segern så är det väl andra halvlek de tar med sig. Då har vi en snittålder på 13 år i laget, Isak Bergmann Johannesson hade varit äldst i laget om han spelat.. säger Levi och garvar.

Billborn bekräftade också Sportbladets avslöjande om att Alexander Kacaniklic lämnar Hammarby för Hajduk Split.

– Det är bara att önska Alex lycka till. Hösten 2019 han han sin bästa fotbollstid i sin karriär, det säger han själv. Man kan nog inte vänta sig att en sån Amoo (en av Bajens bästa i matchen) ska ersätta Kacaniklic, för Alex är i sina bästa stunder en a-landslagsspelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.