Janne Andersson om Zlatan: ”100 procent mitt beslut”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Janne Andersson besökte Zlatan Ibrahimović i november för att diskutera en eventuell comeback i Blågult.

I podcasten Lundh berättar förbundskaptenen att det är han som sitter på makten.

– Beslutet är 100 procent mitt. Det är jag som är förbundskapten, det är jag som tar ut truppen, slår han fast.

Det var i en lång intervju med Sportbladet i slutet av november som Zlatan Ibrahimović öppnade för en comeback i det svenska landslaget.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson flög direkt ner till Milano för att träffa 39-åringen – men avslöjade inte efteråt hur samtalet gick.

I podcasten Lundh, som Janne Andersson nyligen gästade, berättar förbundskaptenen att samtalet med världsstjärnan gick bra.

– Jag har ingen prestige. Det var självklart för mig att åka ner. Det samtalet som han och jag hade, där avhandlade vi självklart det som hade varit. När jag går ut från det rummet känner jag att jag är förbi det. Det som sägs mellan oss är mellan oss, säger Janne Andersson i podcasten Lundh.

”Vet inte det heller”

Janne Andersson berättar vidare att han har varit på en ytterligare resa – men vill inte berätta om det också var i Milano för att träffa Zlatan.

– Jag vet inte det heller (skratt).

Det kan vara så att du har träffat Zlatan igen?

– Jag har inga kommentarer. Det är ett lurigt svar. Men jag var och besökte Zlatan i november. Resultatet av det mötet var att vi skulle föra dialogen vidare. Den dialogen för vi vidare, så kan jag säga.

Men även om Zlatan är i storform – och har öppnat för spel i det svenska landslaget – slår Janne Andersson fast att det är hans beslut om 39-åringen kommer tas ut.

– Det är 100 procent mitt. Det är jag som är förbundskapten, det är jag som tar ut truppen. Om någon sedan vill tacka nej är en annan sak. Men det är jag som bestämmer om han är med eller inte, säger han i podcasten Lundh.


Missa inte fullmatade CL-bibeln – beställ här:

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.