Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-11-24

Vände 0–2 till vinst mot Bayern München

Underläge med 0–2.

Sen vände Roma siffrorna mot Bayern München och tog ett stort kliv mot åttondelsfinal i Champions League.

Matchhjälte: trotjänaren Francesco Totti, som hoppade in och avgjorde på straff.

– Jag kommer att minnas det här, säger 34-åringen.

Tack vare vändningen och 3–2-segern mot Bayern München tog Roma ett stort steg mot åttondelsfinal.

Sista hemmamatchen i Champions League-gruppen såg ut att bli en tråkig historia för Roma.

Bayern München, redan klart för åttondelsfinal, ledde med 2–0 i halvtid sedan en Mario Gomez i hysterisk målform gjort två mål inom loppet av sex minuter.

Byttes in i 75:e

– Att ligga under med två mål är inte lätt mot ett sådant bra lag, säger veteranen Francesco Totti till AP.

– Men med beslutsamheten hos en storklubb nådde vi ändå resultat.

Han hade börjat på bänken men byttes in den 75:e minuten.

Då hade Roma redan startat vändningen. Marco Borriello hade reducerat strax efter paus och kvitteringen kom genom Daniele De Rossi med nio minuter kvar.

Sen fick Totti kliva fram och avgöra tillställningen.

På straff.

Matchklockan stod på 84:e minuten när Totti med minsta möjliga marginal överlistade Bayern München-målvakten Thomas Kraft.

Sensi jublade

– Det var ett tag sedan jag gjorde ett avgörande mål. Jag kommer att minnas det här, säger Totti.

Segern innebar att det är fördel Roma i kampen om den sista åttondelsfinalsplatsen i grupp E.

Ett drömscenario för det italienska laget hade varit om Basel och Cluj kryssat i sin match, men Behrang Safaris Basel vann hemma med 1–0. Med en omgång kvar, där Roma möter jumbon Cluj, är Roma tvåa i gruppen – tre poäng före Basel.

Slagläge för Serie A-laget, alltså. Och Romas klubbordförande Rosella Sensi jublade som om avancemanget redan var klart:

– Den här natten kommer att gå till historien som en av de största i Romas historia.