Aston Villa var på väg att hamna under nedflyttningsstrecket.

Men Christian Benteke räddade laget.

Anfallaren gjorde hattrick i 3-3-mötet med QPR.

En man är inte ett helt lag – men det råder ingen tvekan om att Charlie Austin betyder mycket för Queens Park Rangers. På tisdagskvällen var han nära att bli hjälte på bortaplan mot Aston Villa.

I den 78:e minuten tryckte han in 3-2 från nära håll. Laget har gjort 38 mål den här säsongen – Austin har stått för 17 stycken, alltså 45 procent.

Men planens gigant, Christian Benteke, räddade Aston Villa.

Tre mål av Benteke

Hemmalaget fick frispark fem minuter efter ledningsmålet och Benteke skruvade vackert in 3-3. Det blev slutresultatet – lagen delade på poängen i ångestmatchen.

– Vi förtjänade att vinna mot QPR, säger Aston Villas manager Tim Sherwood enligt BBC.

Det var en svängig match där QPR tog ledningen efter sju minuter genom Matt Phillips. Tre minuter senare kvitterade Benteke och efter en dryg halvtimme satte han 2-1.

I början av andra halvlek kvitterade Clint Hill för QPR.

Slåss i botten

Båda lagen slåss för att undvika degradering till Championship.

QPR ligger under nedflyttningsstrecket efter 32 spelade matcher, laget har 26 poäng. Aston Villa ligger på 16:e plats med 29 poäng.