Örgryte klara för Superettan efter stor dramatik

Uppdaterad 2015-11-09 | Publicerad 2015-11-08

Tillbaka i Superettan efter två år i division 1

Efter två år i division 1 har Örgryte påbörjat sin vandring tillbaka mot toppen.

Borta mot Mjällby i den andra kvalmatchen lyckades laget vinna efter förlängning och avancerar till Superettan med totalt 1-2.

– Det känns helt underbart. Vilken lättnad, säger Örgrytes George Mourad till Sportbladet.

Göteborgslaget rivstartade matchen med hög intensitet i skapade också de farligaste chanserna. George Mourad nådde högst på en hörna men nicken gick bara centimeter över Mattias Aspers ribba.

Christian ”Chippen” Wilhelmsson, som åkte hem från Dubai för att hjälpa Mjällby i kvalmatcherna, fick chansen från start och såg pigg ut. Dessvärre för Chippen var det ett

mycket samlat försvar som kunde hålla Mjällby undan några vassa chanser.

Tog ledningen efter hörna

De sista 20 minuterna skulle utvecklats till ett riktigt drama. Örgrytes Björn Anklev blev utvisad och Mjällby inledde slutfoceringen i ett desperat försök för ett kvitteringsmål.

Målet skulle också komma. Med tio minuter kvar kunde Mjällby och backen Adi Terzic trycka in kvitteringen efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Innan domaren hade blåst för full tid och totalt 1-1 fick även Mjällby en man utvisad i Lukas Grill.

Avgjorde i förlängningen

Matchen gick till förlängning och väl där var det två lag på helspänn.

Strax innan halvtid fick Örgryte en hörna. Vänsterbacken Hannes Sahlin-Gustafsson nådde högst och kunde skarva in bollen bakom en ställd Mattias Asper i Mjällby-målet

Hemmalaget orkade inte med en slutforcering utan Örgryte kunde hålla undan och ta klivet upp i Superettan.

Mjällby gör samma resa som Brommapojkarna och åker ur Allsvenskan och Superettan två år i rad.

– Det känns helt underbart och skönt att ha klarat av det. Vi har verkligen jobbat för det här hela året och hade det som målsättning inför säsongen, säger Mourad om avancemanget och passar på att skicka ett tack till supportrarna.

– Det har varit ett fantastiskt supporterstöd. Vi har haft ett bra stöd hela säsongen och de har verkligen gjort det möjligt. Nu blir det firande i Göteborg i kväll, avslutar han.

I det andra kvalmötet vann IK Frej hemma mot Akropolis med 1-0 efter mål av Christophe Lallet.

IK Frej spelar därmed kvar i Superettan 2016 efter totalt 2-0 i dubbelmötet.