Bäst genom tiderna

Uppdaterad 2014-07-09 | Publicerad 2014-07-08

I Brasilien mot Brasilien – då petade han ner Ronaldo Se hans 16 VM-mål i bildspelet

I Brasilien. Mot Brasilien. Då petade Miroslav Klose ner Ronaldo från VM-tronen.

36-åringens 16:e VM-mål betydde 2-0 till Tyskland i VM-semifinalen.

– Jag kan inte förstå vad som hände. Jag är väldigt glad, säger den historiska målskytten.

Brasilien började frukta vad som var på gång när Miroslav Klose tangerade Ronaldos målrekord i gruppspelssegern mot Ghana. De fick se sin mardröm infrias i semifinalen när Tyskland ställdes mot hemmanationen.

Klose fick chansen från start i matchen och hittade nätet efter 23 minuter. 36-åringens första skott räddades av Julio Cesar men returen landade rakt på tyskens fötter och Klose kunde enkelt slå in 2-0 till Tyskland.

”Vet inte vad jag ska säga”

Målet är Kloses 16:e i ett VM-slutspel och han går därmed om brasilianske legendaren Ronaldos 15. De tre första kom genom ett hattrick mot Saudiarabien under VM 2002 och tolv år senare satte tysken det historiska 16:e i sin 23:e match.

– Jag var redo när Toni (Kroos) gav mig bollen och lyckades göra mål, jag är väldigt glad, säger Klose till Fifa.

36-åringen är också, tillsammans med Uwe Seeler och Pelé, en av tre spelare som gjort mål i fyra olika VM-turneringar. När anfallaren byttes ut i matchens 58:e minut applåderade den brasilianska publiken sin överman.

Från bänken fick hade sedan se André Schürrle öka på till 6-0 och 7-0. Tyskland vann till slut med 7-1.

– Jag kan inte förstå vad som hände. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi spelade väldigt bra, fick en bra start, vi var harmoniska och gjorde allt vi hade tränat på, säger Klose.