Arsenals nya förlust – nu är de sämre än på 14 år

Uppdaterad 2016-05-13 | Publicerad 2016-03-13

Krisen växer sig allt djupare för Arsenal.

Efter förlust med 1-2 på hemmaplan mot Watford i FA-cupens kvartsfinal, har Arsenal nu förlorat tre raka hemmamatcher för första gången sedan 2002.

Arsenal hade inför kvartsfinalen i FA-cupen mot Watford bara vunnit en av sina sex senaste matcher.

Trots att Arsenal på onsdag möter Barcelona, på Camp Nou i Champions League, valde Arsène Wenger att ställa upp med stjärnor som Giroud, Özil och Sanchez.

Det hjälpte föga.

Watfords skyttekung Odion Ighalo hade inte gjort mål på sju matcher, men omgående i den andra halvleken kunde han smälla in 1-0 efter en nickskarv från Troy Deeney.

Kvarten senare kom nästa assist från Deeney, då han släppte bak bollen till Adlene Guedioura, som fick en kalasträff. Bollen seglade rakt upp i nättaket bakom en chanslös David Ospina.

Galen miss i slutet

Arsenal kunde reducera i den 88:e minuten via Danny Welbeck, och bara minuten senare fick engelsmannen chansen att reducera i ett helt öppet mål, men lyckades på något sätt skjuta över.

Watford kunde hålla undan och får åka till Wembley för att spela semifinal. De matcherna lottas i morgon, måndag.

– Det är ledsamt att vi är ute ur FA-cupen eftersom att vi inte förtjänade att förlora. De tog vara på målchanserna och det är svårt att förstå hur vi inte gjorde mål i slutet, säger Arsène Wenger efter matchen.

Sämsta på 14 år

För Arsenal, som vunnit FA-cupen två år i följd, växer sig krisen allt djupare. Bara en vinst på sina sju senaste matcher och i Premier League ligger Londonlaget hela åtta poäng bakom serieledande Leicester.

Och som om det inte vore nog har Arsenal nu, efter matcher mot Barcelona, Swansea och i dag Watford, förlorat tre hemmamatcher i följd för första gången sedan 2002.