Galna segern för Norge mot Armenien

Publicerad 2022-03-29

Visserligen har storstjärnan Henrich Mchitarjan slutat i landslaget.

Men Armeniens spelare kan inte vara nöjda med den totala förnedringen på Ullevål i Oslo.

Erling Braut Haaland höll sig framme med ett långt ben och lyfte in 1–0 för Norge i den 24:e minuten i träningsmatchen mot Armenien.

Haaland jublade inför hemmapubliken på Ullevål – som då inte anade att matchen skulle bjuda på ett sällan skådat målkalas för Norge.

Armenien fick spela med en man mindre efter att Arman Hovhannisjan kapat Erling Braut Haaland och målen bara rasade in.

Norges största seger på 30 år

Fem mål hade fallit innan den första halvleken var slut och när matchen var över stod det 9–0 (!) på resultattavlan. Joshua King gjorde hattrick och Erling Braut Haaland och Alexander Sörloth blev tvåmålsskyttar.

– Jag har alltid vetat att jag har varit tillräckligt bra men jag har inte blivit uttagen. I dag fick jag chansen och jag tog den, säger Joshua King till TV2.

Segern var Norges största på 30 år och efter matchen hyllades Erling Braut Haaland av förbundskaptenen Ståle Solbakken.

– Vi har en anfallare som är ett monster i första halvlek. Det är helt enormt att se, säger Solbakken till TV2.

Norge missade VM efter en tredjeplats i sin kvalgrupp bakom Nederländerna och Turkiet.