AIK:s klubbchef om kritiken från fansen

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

AIK:s klubbchef har fått skarp kritik från supporterhåll.

Nu bemöter Jens T Andersson det i ett videoklipp på AIK:s hemsida.

– Mitt jobb som klubbdirektör är att skydda AIK:s intresse, säger han.

Sportsligt är AIK fortfarande mitt uppe i en guldjakt.

Men samtidigt har stora delar av klubbens fans vänt sig mot klubbledningen efter en rad händelser under hösten. Tonläget skruvades upp till max när klubbdirektören Jens T Andersson gick ut och fördömde fansens polisbanderoll: ”25 skott för att avrätta en förståndshandikappad – det behövs bara tre i era pannben”.

– I egenskap av klubbchef för AIK Fotboll så skämdes jag på Friends arena när banderollerna kom upp. Det var flera som var direkt osmakliga, sa han till Sportbladet då.

Det följdes upp med ett förbud mot så kallade budskapsbanderoller och dessutom anklagade AIK:s supporterförening klubben för att ha stoppat fans från att färdigställa ett tifo inför mötet med Malmö kommande helg.

– Förtroende för ledningsgruppen är mycket lågt just nu, sa allmänna supporterklubbens ordförande Elvira Eriksson till Sportbladet då.

”Långt över gränsen”

Utöver allt detta har det funnits en uppdämd frustration kring kommunikationsbrist gällande hur AIK ställer sig kring polisens så kallade villkorstrappa.

Sportbladet har länge sökt Jens T Andersson för en kommentar, men i dag valde han i stället att ge sin syn på det hela i AIK:s eget webb tv-program.

– Jag upplever att den största kritiken mot mig och klubben är att vi har varit dåliga på att kommunicera arbetet.

– Kritiken bottnar nog i att jag gick ut och tyckte att de här polisbanderollerna inte var okej. Jag tyckte det var ganska långt över gränsen. Mitt jobb som klubbdirektör är att skydda AIK:s intressen. Vi har externa parter som politiker, samarbetspartners, familjer och pensionärer där supportrar är en part, så klart. Vi fick ganska stort tryck på oss där. Sen har jag fått kritik från andra håll för att jag tog för lite avstånd från banderollerna och från andra för att jag tog för mycket avstånd, säger han.

”Ingen ljuger”

När det gäller den aktuella kritiken om tifot inför Malmömatchen menar klubbdirektören att det handlar om ett missförstånd.

– Det är inte så att jag eller AIK Fotboll är emot tifo. Vi har enskilda matcher där vi hjälper till att dra in pengar till tifo. Det är en del av supporterkulturen som är viktig för svensk fotboll och det finns inget motstånd till det. Jag kan i alla fall garantera att det inte är någon som ljuger, säger han.

I ett långt pressmeddelande på hemsidan svarar man också på kritiken kring tystnaden som rått angående villkorstrappan.

”AIK Fotboll har valt en linje där klubben kommunicerar direkt med de aktuella parterna och varken via media eller i social media. Om det är rätt eller fel metod råder det delade meningar om, men AIK Fotboll uppskattar en direkt kontakt och uppfattar att det finns fler parter som delar den inriktningen.”, skriver man

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.