Publicerad 2011-07-25

Tre generationer Forlán har nu vunnit Copa America

Släkten är värst, Uruguay.

Fråga bara Diego Forlán. I går blev han trea i familjen att vinna Copa América.

– Min farfar och min far har vunnit turneringen. Det betyder otroligt mycket att jag nu också fått en titel, säger anfallaren som sänkte Paraguay i finalen med två mål.

Copa América har varit skrällarnas mästerskap. Men i turneringens sista match klarade favoriterna pressen.

Uruguay körde över Paraguay med 3–0 i finalen efter att storstjärnorna Luis Suárez, 24, och Diego Forlán, 32, levererat.

Liverpoolstjärnan Suárez sköt 1–0 redan i den tolfte minuten via en försvarares ben. Atlético Madrids Forlán dundrade sen in 2–0 tre minuter före paus.

Med sekunder kvar att spela av matchen rullade även Forlán in slutresultatet 3–0 förbi Justo Villar och gick upp jämsides med Héctor Scarone i listan över det uruguayanska landslagets främsta målskyttar på 31 fullträffar.

Farfar förbundskapten

Men det var inte Diego Forláns enda vink till historien i går.

I och med segern har han nu vunnit Copa América precis som sin far – och farfar.

Pappa Pablo Forlán vann turneringn 1967, med farfar Juan Carlos Corazzo som förbundskapten.

– Tre generationer har nu vunnit den här trofén. Namnet Forlán kommer att leva vidare i historien, säger tvåmålskytten.

Uruguay har nu 15 segrar i Copa América. En mer än ärkerivalen Argentina, som enligt AP ska få en ny förbundskapten i Paraguays Gerardo Martino.

På torsdag ska Martino, som är argentinare, meddela sitt förbund sitt beslut, och är fåordig om processen.

– Jag fortsätter att träna Paraguay, säger Gerardo Martino.