Nu gratuleras han av dagens andra svenska målskytt i ligan.

– Bra dag för svenskarna, skriver Samuel Armenteros direkt efter andramålet.

Tobias Sana, här i IFK Göteborg-tröjan.

Ajax utklassade NEC Nijmegen.

Redan efter 20 minuter ledde laget med 3–0. Det efter mål av Jody Lukoki, Christian Eriksen – och svenske Tobias Sana.

Sana lämnade IFK Göteborg den första augusti för den holländska klubben.

Nu startade han till vänster i ett tremanna-anfall och målet gick till så att han tog emot en boll på bröstet och lobbade över ungraren Gábor Babos i målet.

Målet var hans första i holländska ligan.

– Jag fick en lång boll som jag tog emot. Målvakten kom ut och jag försökte mig på en lobb och den gick in, sa Sana till De Telegraaf efter matchen.

Men i 83:e minuten gjorde Sana även sitt andra mål, efter att ha avslutat på nära håll.

Även Armenteros målskytt

Men Sana är inte ensam svensk att göra mål i holländska ligan i dag. Samuel Armenteros visade prov på fint huvudspel när han nickade in ett inlägg från högerkanten. Målet betydde 1–2 i Heracles 1–3-förlust mot AZ Alkmaar.

Armenteros följde Sanas framgång och gratulerade honom på twitter efter matchen.

– Bra dag för svenskarna i ligan. Glad för Sana gjorde precis sitt andra mål i matchen mot NEC... Mycket kul, skriver han.