Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-19

Målskytt när Arsenal krossade Sjachtar Donetsk

Han hälsades med stora banderoller i comebacken efter lårskadan.

Och Cesc Fabregas fick en rolig kväll på Emirates Stadium.

Arsenals lagkapten gjorde ett av målen när laget utklassade Sjachtar Donetsk med 5-1 i Champions League.

– Det kändes fantastiskt, säger Fabregas.

Det var en gruppfinal i grupp H.

Men allt handlade ändå bara om Arsenal.

Både det engelska laget och motståndaren Sjachtar Donetsk hade två raka Champions League-segrar inför kvällens möte. Arsenal hade dessutom gjort imponerande nio mål på två matcher.

Men det var en siffra som skulle ökas på.

Rejält.

Fabregas tillbaka

Sjachtar hade inget alls att komma med när Arsenal bjöd på målexplosion och kom upp i spektakulära 14 mål på tre matcher.

Tillbaka på planen: Lagkapten Cesc Fabregas som varit borta en månad på grund av skada.

Fabregas möttes av stående ovationer, och en banderoll med texten "El captain" (Kaptenen) när han byttes ut i den 64:e minuten.

Då ledde Arsenal redan med 3-0, efter att just Fabregas gjort 3-0 på straff.

– Jag vill få 60-70 minuter och vid 3-0 var det dags att gå av. Jag kände ingenting, det kändes fantastiskt. Vi trodde att det skulle bli bättre om jag startade eftersom man är mentalt förberedd och bättre uppvärmd då. Det gick bra, säger Fabregas till Sky Sports.

Jättetavla av målvakten

Arsenal hade satt an tonen på matchen direkt, när Sjachtars Andrij Pjatov svarade för en jättetavla i 19:e minuten.

Målvakten tappade bollen i samband med en hörnsituation, och Alex Song kunde ge hemmalaget ledningen.

Samir Nasri ökade på strax före paus genom att smacka upp en boll i nättaket, men den som trodde att Arsenal skulle nöja sig efter Fabregas straffmål trodde fel.

4-0 kom bara minuter senare när talangen Jack Wilshere väggspelade sig in, och Marouane Chamakh kunde sedan sätta femman.

Efter matchen hyllades unge målskytten Wilshere av Wenger. Talangen sög åt sig och kommenterade Arsenals fantastiska facit i gruppspelet: 14-2 på tre matcher.

– Jag tycker att det visar att vi är redo för mästerskapet, vi gör mål i Premier League också. Vi började bra, de kunde inte hantera oss och vi gjorde mål.

Sjachtar Donetsk? Det ukrainska storlaget fick sitt reduceringsmål. Och målskytten, ex-Arsenalspelaren Eduardo, möttes av hyllningar på Emirates Stadium.