Janne Anderssons svåra val inför Kroatien

Publicerad:

FOTBOLL

ZAGREB. Juventus stjärnskott Dejan Kulusevski, comebackande Viktor Claesson eller veteranen Sebastian Larsson?

Förbundskapten Janne Andersson har ett val att göra.

– Jag är redo att starta, säger Viktor Claesson, tillbaka efter ett långt skadeuppehåll.

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Det var en tämligen kvalmig lördag kväll i Zagreb. Stämningen på planen på Maksimirstadion var fin och skratten ekade upp på läktarplats.

Janne Andersson var också på gott humör efter den sista träningen. Men det finns anledning att rynka pannan inför mötet med Luka Modrics mannar i Nations League.

Den största utmaningen ser utifrån ut att vara platsen till höger på mittfältet. Sebastian Larsson spelade där mot Frankrike, vilket efteråt skapade en debatt om varför inte Juventus Dejan Kulusevski fick starta.

Efter vänskapsmatchen mot Ryssland i torsdags påpekade Janne Andersson att Larsson ”är med och konkurrerar”, men allt pekar på att det blir ett val mellan Claesson och Kulusevski.

Inför samlingen betonade förbundskapten Janne Andersson hur glad han är över att ha Viktor Claesson tillbaka i truppen efter den skada mittfältaren ådrog sig för förra sommaren mot Spanien i EM-kvalet. När 28-åringen mötte pressen tidigare i veckan fanns det ingen tvekan om hans fysiska form.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Får se om jag tar ut honom eller inte”

– Jag är redo att starta, jag har spelat 90 minuters matcher i Krasnodar och spelat i alla matcher sedan förra landslagsuppehållet så det är snarare att jag har spelat lite för mycket än att jag inte är redo för 90 minuter, säger Viktor Claesson.

Claesson fick ett inhopp mot Ryssland i vänskapsmatchen mot Ryssland. Då satt Dejan Kulusevski kvar i karantän i Italien.

Nu har han har anslutit till den svenska truppen i Zagreb. Men får 20-åringen en ny chans i startelvan när sverige ställs mot Kroatien?

– Dejan är i bra form och var med förra samlingen och har börjat lära sig hur vi spelar så som vi har pratat om. Sen får vi se om jag tar ut honom eller inte men han är i bra form, sa Janne Andersson på presskonferensen dagen innan match.

Efter lördagens träning i Zagreb meddelade Janne Andersson att Robin Quaison missar matchen mot Kroatien på grund av en skadekänning. Marcus Berg spelar från start och ser ut att få Alexander Isak som anfallspartner.

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYR≈N
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.