Ett pressat Arsenal besegrade Dortmund.

Men tränaren Arséne Wenger lär ha en del att fundera på.

I 2-0-segern utgick både Mikel Arteta och Yaya Sanogo med skador.

Inför mötet med Arsenal tog Jürgen Klopp med sina mannar på en något ovanlig uppvärmning. Bilder från Dortmunds twitterkonto visade hur spelarna tränade på ett dimmigt Regents Park innan stormötet mot Arsenal i Champions League.

Men det var knappast något lyckat drag – sett till hur tyskarna startade matchen på Emirates.

Öppnade urstarkt

Arsenal rivstartade och redan efter två minuter bjöd Santi Carzorla och Yaya Sanogo på briljant anfallspel. Den sistnämnde stod misstänkt offside innan han puttade in 1-0 men målet godkändes och 21-årige Sanogo noterades för sitt första Champions League-mål i karriären. Aldrig tidigare hade Dortmund släppt in ett mål så snabbt i Champions League.

I den 57:e minuten ökade Alexis Sanchez på till 2-0 med ett välplacerat skott till vänster om Roman Weidenfeller.

– Vi var mycket fokuserade och försvarade bra tillsammans, från första till sista minuten, säger Arséne Wenger.

Fin historik i Europaspelet

Trist ur Arsenalsynpunkt var att Mikel Arteta och Yaya Sanogo linkade av med skador i andra halvlek – ytterligare två namn på klubbens långa skadelista. Sedan tidigare dras även Mesut Özil, Mathieu Debuchy, Jack Wilshere, Theo Walcott, Abou Diaby, David Ospina och Wojciech Szczesny med skadeproblematik.

– Skadesituationen är ett problem. Det ser inte bra ut. Just nu spelar vi många matcher och vi behöver alla tillgängliga. Jag tror att Arteta blir borta ett tag, säger Wenger till Sky Sports.

Matchen slutade 2-0 och för 15:e gången på 17 år är Arsenal vidare från gruppspelet i Champions League. Det hade räckt med en poäng mot Dortmund, som redan var klart för åttondelsfinalen.