Gerrard lycklig segrare: ”Vi har en underbar laganda”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-07

Sällan har en förlust smakat så bra för Liverpool.

– Vi har en underbar laganda, säger lagkaptenen Steven Gerrard.

Gerrard hyllade sitt lag.

Tack vare 2–1-segern på bortaplan för två veckor sedan gick Liverpool vidare trots 0–1 på Anfield i går.

Utslagna Barcelona blev ännu ett regerande mästarlag i Champions League som misslyckas med att försvara titeln.

Det har inget lag lyckats med sedan Milan vann Europacupen två år i följd, 1989-1990.

Trots övertaget från första matchen var det inget avvaktande Liverpool mot Barcelona i går.

Både John Arne Riise och Momo Sissoko träffade ribban under den första halvleken.

– Vi hade otur som inte hade ledningen i halvtid, säger Steven Gerrard. Men vi hängde i och nu är vi bland de åtta lagen som är kvar i turneringen.

Islänningen Eidur Gudjohnsens mål i 75:e minuten tände hoppet för Barcelona, men Liverpool red ut Barças desperata slutforcering under slutminuterna när gästerna avslutade med bara två försvarare.