Jönköping fick kämpa för en poäng

Uppdaterad 2015-09-19 | Publicerad 2015-09-18

Jönköpings Södra stormar fram mot ett allsvenskt avancemang, men stötte på fredagskvällen på en mindre vägbula i Ängelholm.

Hemmalaget tog ledningen redan i den sjunde matchminuten genom Ardian Rexhepi. Serieledande J-Södra hade riktigt svårt att komma in i matchen och lyckades inte få i väg ett enda skott på mål under hela första halvlek.

I den andra halvleken såg dock Robert Gojani till att gästerna fick med sig en poäng hem, när han drev in i banan och avlossade ett skott som tog sig förbi Oscar Berglund i Ängelholms mål.

Kvar i topp

J-Södra toppar alltjämt tabellen, fem poäng före tvåan Östersund som dock har en match mindre spelad. Ängelholm ligger elva, tre poäng över kvalstrecket.

Även kvällens andra match mellan Frej och AFC United slutade 1–1. Othman El Kabir gav AFC ledningen på straff precis före halvtidsvisslan, och två minuter in på den andra halvleken kvitterade Joakim Runnemo för Frej.