United lagkapten: ”Frusterande. Det som knäcker oss”

Publicerad:
Uppdaterad:
Carrick, Ibrahimovic och Kiese Thelin.
Foto: TT och All over press
Carrick, Ibrahimovic och Kiese Thelin.

FOTBOLL

BRYSSEL. Manchester United hade grepp om segern och Zlatan Ibrahimovic manade på sitt lag.

Men efter ett sent baklängesmål var det lagkapten Michael Carrick som fick sköta snacket.

– Vi har spelat bra i månader nu, men det är de oavgjorda matcherna som knäcker oss, säger han.

– Det lever, säger Anderlechtspelaren Isaac Kiese Thelin om returen.

Senast Zlatan Ibrahimovic var på bortabesök på Constant Vanden Stock Stadium – med Paris Saint-Germain i Champions League 2013 – gjorde han fyra mål och lyftes av hemmapubliken.

I natt lämnade han arenan med tunga steg och sänkt blick.

Kanske mest för att inte behöva stanna upp i den mixade zonen, men säkert också på grund av besvikelsen efter det sena kvitteringsmålet som Anderlecht fick göra tack vare ett snabbt omställningsspel, en vass nick av Leander Dendoncker och ett tveksamt agerande av inhopparen Marouane Fellaini.

Manchester United, som är i behov av att kunna rotera spelare, få lite lugn och ro och luft under vingarna, misslyckade ännu en gång att stänga matchen (1–1).

”Är frustrerande”

Ändå började det fint när de hanterade Anderlecht fartfyllda inledning, tog över spelet och lät en pigg Marcus Rashford visa vägen.

Efter ledningsmålet i första halvlek - Henrikh Mkhitaryan fick in en retur från nära håll – passade Zlatan Ibrahimovic på att peppa sina medspelare. Under målfirandet manade svensken på, i jakt på mer.

I andra halvlek spelade han själv fram Paul Pogba, men avslutet var inte tillräckligt.

Istället var det Anderlecht som skapade hopp inför returen. Laget öste på i omställningarna och fick utdelning.

Och när det kom till att förklara Uniteds insats var det lagkapten Michael Carrick som fick kliva fram.

– Vi kontrollerade matchen. Det är frustrerande. 1-0 hade varit okej. Jag tyckte att vi gjorde bra i från oss i första halvlek. Vi försökte bara hitta möjligheter för att göra ytterligare ett mål. Vi har kvalitén för att göra det, säger han och fortsätter:

– Det finns en hel del som är bra, men det är inte tillräckligt. Ni kan se att vi har kvalitén. Det värsta är om man inte hade skapat chanserna, men nu ser vi farliga ut när vi hotar så jag är säkert att det kommer.

Svensken: Det lever

Returen spelas om en vecka på Old Trafford. Kvitteringsmålet gav Anderlecht - som spelade en kompakt stark defensiv med Kara Mbodji som mittbacksgigant och snabba omställningar med Frank Acheampong i spetsen – hopp.

– Det var skönt att få in ett mål. Det kommer att bli tufft. Det är aldrig lätt på Old Trafford. Men vi har hoppet uppe, 1-1 är ett bra resultat, säger svenska landslagsspelaren Isaac Kiese Thelin, som spelade från start på topp i Anderlecht.

Hur ser du på Uniteds spel?

– De har mycket boll, det kan smälla till lite när som helst. Man måste vara på tårna hela tiden känns det som. Det är ett fantastisk bra lag. Vi gör det bra defensivt. Hela laget jobbar hårt för att inte släppa in något.

– Det lever, det gör det, säger Isaac Kiese Thelin till Sportbladet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.