Cristiano Ronaldo har testat positivt för covid-19

Missar matchen mot Sverige

Av: Anton Johansson, Johanna Frändén, Linn Nordström, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

LISSABON/STOCKHOLM. Cristiano Ronaldo har testat positivt för covid-19 och missar matchen mot Sverige.

Superstjärnan mår bra, men det råder ingen tvekan om att han är spelsugen.

– Han skriker från sitt rum att han vill spela, säger Portugals förbundskapten Fernando Santos.

Sverige möter Portugal borta på Alvaladestadion under onsdagskvällen i Nations League.

Den självklare huvudpersonen är superstjärnan Cristiano Ronaldo som gjorde båda målen när lagen möttes på Friends i september.

ABola avslöjade

Men under tisdagseftermiddagen avslöjade portuisiska ABola att Cristiano Ronaldo hade lämnat ett ofullständigt covid-19-test.

Det portugisiska landslaget senarelade sina aktiviteter för att invänta ett ytterligare provsvar från Juventusstjärnan, uppgav ABola som gick ut med uppgifterna i sina TV-sändningar här i Portugal.

En stund senare kom det definitiva beskedet från Portugals fotbollsförbund: det andra testet var positivt och Cristiano Ronaldo missar matchen mot Sverige under onsdagskvällen.

– Det ger en bitter eftersmak. Jag är ingen läkare men det jag känner är att vi gör allt rätt. Vi spelar och tar bussen tillsammans. Vi lämnar inte hotellet och vi följde alla hälsoprotokoll och olyckligt nog hände det här ändå. Det är livet, säger Portugals förbundskapten Fernando Santos.

Inga symtom

Ronaldo isolerades från övriga spelare och ledare i det portugisiska landslaget. Enligt Santos mår stjärnan bra men han är rejält spelsugen.

– Ronaldo mår jättebra och hanterar det väldigt bra. Han var i isolering senaste natten efter att han tog sitt test (som var positivt). Sen tog han ett nytt test under morgonen och de andra spelarna testade negativt. Cristiano isolerades direkt i sitt rum. Han skriker från sitt rum att han vill spela. Men han mår bra och har inga symtom, säger Santos.

Laddar ...
Cristiano Ronaldo spejar från hotellbalkongen.
Foto: DIOGO PINTO / BILDBYRÅN
Cristiano Ronaldo spejar från hotellbalkongen.
Foto: DIOGO PINTO / BILDBYRÅN
Cristiano Ronaldo.

Kulusevski lydde

Cristiano Ronaldo har tidigare skapat rubriker under den här landslagssamlingen eftersom han lämnade Juventus karantän och förberedde sig inför och spelade i Portugals träningsmatch mot Spanien förra onsdagen.

Lagkamraten Dejan Kulusevski däremot valde i stället att följa karantänsreglerna och stannade kvar på Juventus träningsanläggning och missade därmed Sveriges träningsmatch borta mot Ryssland.

– Jag hade karantän på Juves träningsanläggning så jag kunde ändå träna två gånger per dag. Sedan gör alla det som är bäst för dem, men jag tycker det bästa var det de hade sagt till mig och det var att stanna där, säger Kulusevski om beslutet.

Får hård kritik

Cristiano Ronaldo, landslagsspelarna och den portugisiska landslagsledningens agerande ifrågasätts nu från flera håll.

Under gårdagskvällen la superstjärnan ut en selfie på sitt Instagramkonto med Ronaldo själv vid kortsidan av ett långbord med portugisiska landslagsspelare som åt middag ihop, tätt ihop.

Till bilden la Ronaldo ut texten:

”Enade på insidan och ute på planen”.

Nu menar många att det också kommer innebära fler covid-19-smittade portugisiska landslagsspelare inom kort.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.