Chelseas överkörning – gjorde fem mål på en halvlek

Uppdaterad 2023-05-08 | Publicerad 2023-05-07

Fem svenskor fanns på planen när Chelsea krossade Everton.

Efter 45 minuter ledde man matchen med hela 5–0.

Ett litet orosmoln för Londonlaget var att Sam Kerr tvingades utgå skadad i första halvlek.

Chelsea led ett tungt nederlag när man föll i semifinalen i Champions League mot Barcelona för en dryg vecka sedan.

Fem svenskor från start

Men i ligan går man som tåget. Hemma mot Everton avgjorde Londonklubben matchen redan i den första halvleken, sedan man ryckt ifrån till en 5–0-ledning.

Zecira Musovic, Magdalena Eriksson och Johanna Rytting Kaneryd startade alla för Chelsea. I Everton fanns även Nathalie Björn och Hanna Bennison med från avspark. De två sistnämnda lär dock helst vilja glömma matchen – som slutade 7–0 till Chelsea.

Kerr utgick skadad

Norskan Guro Reiten inledde målskyttet i den 12:e minuten, innan Sam Kerr elegant kunde utöka till 2–0 på nick efter 25 minuter. Den australiska strikern tvingades dock utgå kort därefter, efter en misstänkt skada.

Ett potentiellt tungt avbräck både för Chelsea och – om det vill sig riktigt illa – för Australiens landslags som ska spela VM i sommar.

In byttes danskan Pernilla Harder, som bara behövde en minut på sig innan hon satte 3–0 för sitt Chelsea. Harder gjorde sedan även ytterligare ett mål när hon utökade ledningen till 6–0 tio minuter från slutet.

Resultatet innebär att Chelsea nu bara är fyra poäng bakom Manchester United som toppar serien. Londonklubben har dock två matcher mindre spelade.

Om en vecka ställs de båda rivalerna mot varandra i FA cupfinalen som spelas på Wembley.