Passningen till Blågult: ”40 år yngre än dem”

Turkiet sågar svenska spelet: ”Den positiva fotbollen vann”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Åldersstigna och omoderna.

Så beskrivs det svenska landslaget i turkisk press efter gårdagens kollaps.

”Vi hade 65 procents bollinnehav, slog dubbelt så många passningar och till slut vann den positiva fotbollen”, skriver Hürriyets krönikör Ugur Meleke.

Sverige hade 2–1 i den 88:e minuten mot Turkiet och gick mot en viktig trepoängare på hemmaplan i premiären av Nations League.

Men under matchens slutminuter kollapsade Blågult.

Turkiet gjorde två mål och vände till seger på tilläggstid.

– Det är tidigt i säsong också. Alla som är här har inte haft en ordentlig försäsong. Vi kommer in sent i klubblaget och kommer in i spel direkt, och man ser att alla inte är i toppform ännu. Det är en faktor. Sen vet vi att vårt spel är väldigt krävande, det är tufft, sa Jimmy Durmaz efteråt.

”Den positiva fotbollen vann”

Och även i turkisk press anmärker man på det svenska spelet.

Blågult beskrivs som ”åldersstigna och omoderna”.

”Vi hade 65 procents bollinnehav, slog dubbelt så många passningar som våra motståndare och till slut vann den positiva fotbollen – framför allt i andra halvlek – men även genom att vi fick vinna”, skriver landets största tidning (Hürriyets) krönikör Ugur Meleke, med 125 000 följare på Twitter, enligt Goal.

”Om vi tittar in i framtiden så har vi kvaliteten mot ett fysiskt lag som spelar med mycket långbollar. Mircea Lucescus spel med fart och teknik var effektivt i går”, tycker tidningen Sabahs krönikör Metin Tekin.

”40 år yngre än Sverige”

Även förbundskaptenen Mircea Lucescu var nöjd med sitt landslag i går.

Samtidigt skickade han även något av en känga mot det svenska landslaget.

– Vi har spelat bra tidigare också, men inte fått med oss resultaten. Vi är ett bättre lag än Ryssland och det här var en viktig seger. Vi är ett ungt lag, om vi lägger ihop åldrarna hos spelarna är vi 40 år yngre än Sverige. Det visar att vi är ett lag för framtiden, säger Lucescu enligt Goal.

Sveriges nästa match i Uefa Nations League spelas borta mot Ryssland 11 oktober. Turkiet ställs mot Ryssland tre dagar senare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.