”Uniteds beslut om Mourinhos framtid”

Engelska tidningar överens i natt

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Det stormar i Manchester United efter 0-3-fiaskot mot Tottenham.

Men José Mourinho sitter säkert – i alla fall ett tag till.

Det uppger engelska tidningar i natt.

Måndagens 0-3-förlust mot Tottenham var José Mourinhos största förlust någonsin på hemmaplan som Premier League-manager.

Och den kunde knappast ha kommit mer olägligt.

Det gnisslades redan betänkligt bland United-fansen, och efter debaclet mot ”Spurs” ställdes naturligtvis frågan: Ska José Mourinho få fortsatt förtroende?

Det tycker ordföranden Ed Woodward.

I alla fall enligt engelska medier.

”Har sista ordet”

I natt uppger de samstämmigt att Woodward – som sin vana trogen gick ner och samtalade med Mourinho i omklädningsrummet efter matchen – ändå känner en viss optimism över det United visade upp rent spelmässigt. Särskilt i den första halvleken där man spelade en frejdig anfallsfotboll och skapade flera farliga målchanser.

”Det finns en viss skepsis mot Mourinhos spelsätt från andra högt uppsatta personer inom United, men lyckligtvis för Mourinho så har Woodward det sista ordet. Och trots att de haft sina stridigheter under transferfönstret så är Woodward inte beredd att ta det han själv betraktar som ett förhastat beslut: att sparka Mourinho så här tidigt in på säsongen”, skriver Times på sin tidningsetta.

The Mirror uppger att även ägarfamiljen Glazer stöttar Mourinho just nu.

1 av 6

”Känsla av uppgivenhet”

Daily Mail uppger i sin tur att Mourinho är ”en match ifrån att få sparken”. Att en förlust i nästa ligamatch, mot Burnley på söndag, skulle vara droppen.

”Det är samma känsla av uppgivenhet som under Louis van Gaals sista dagar år 2016, innan han ersattes av Mourinho”, skriver man – och citerar ”en källa” som säger:

– Snacket är att Mourinho snart kommer vara borta. Vi har sett det här förut (med Van Gaal) och det är samma känsla nu.

Men den betydligt mer trovärdige BBC-journalisten Simon Stone är dock övertygad om att Mourinho får fortsätta ett tag till.

”United känner sig fortfarande säkra på att Mourinho kan vända på den rådande situationen”, skriver han på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE