Krossade Landskrona – rycker i tabellen

Falkenberg har aldrig spelat allsvensk fotboll.

Efter kvällens seger mot Landskrona rycker finrummet allt närmare.

– Vi gör ju flest mål och släpper in minst, säger målvakten Otto Martler.

Ett formtoppat Landskrona (4-1 mot Hammarby senaste) väntade Falkenberg. Men ett synnerligen stabilt hemmalag gav inte skåningarna en chans.

– Vi tappar boll hela tiden, och det blir bara värre i andra halvlek, säger en besviken Linus Malmqvist i Landskrona.

Första halvleken var jämn, även om Falkenberg skapade de farligare lägena. Värsta målsumparna var anfallarna Viktor Sköld och Matteo Blomqvist-Zampi. Duon skulle dock revanschera sig i den andra halvleken.

– Vi visste att målen skulle komma, säger succémålvakten Otto Martler till TV4 Sport.

Anfallarna fick revansch

1-0 kom i den 48:e minuten. Först skruvade Calle Wede bollen i ribban innan kaptenen David Svensson, mycket behärskat, sköt in ledningmålet.

En kvart senare forcerade Matteo Blomqvist-Zampi (som skadade i samma läge) in 2-0, och bara ett par minuter efter det kunde Viktor Sköld mycket vackert skjuta in 3-0.

På en fantastisk yttersida från Anton Wede lyckades skyttekungen raka in bollen på volley. På övertid kunde Stefan Rodevåg dundra in slutresultatet 4-0.

Solklar seger och en förbättrad målskillnad. Nu talar mycket för att Falkenberg för första gången i klubbens historia når allsvenskan.

De leder Superettan, fyra poäng före Örebro och Sundsvall. Örebro har emellertid en match mindre spelad.

Målvakten: Vi gör ju flest mål

Degerfors vinst mot Östersunds gör att brukslaget fortfarande har någorlunda häng på brukslaget: tio poäng bakom Falkenberg.

– Riktigt skönt att vinna, säger målvakten Otta Martler och fortsätter:

– Tycker vi har bra kontroll på det, vi göra mål i alla matcher. Det kändes som att vi skulle vinna hela tiden.

Otto Martler hade en enkel förklaring till varför det blir Falkenberg som når allsvenskan.

– Vi gör ju flest mål i serien och släpper in minst. Vi ska bara fortsätta så här och så kommer nog poängen att trilla in, säger målvakten.