”Vår mest lovande har inte fått spela”

Av: Fredrik Jönsson, Patrik Brenning

Publicerad:

Jokrarna på bänken i EM-finalen: Många extremt skickliga spelare

PRAG. Det är inte bara startelvan det handlar om inför EM-finalen mot Portugal.

Matchvinnaren i U21-landslaget kan finnas på bänken – som kryllar av sparkapital.

– Vår mest lovande spelare har inte spelat en minut ännu, säger Sam Larsson.

Simon Tibbling har kommit in från bänken och tagit en startplats. I semifinalen var det Robin Quaison som tog chansen och blev matchvinnare. Inför EM-finalen mot Portugal är det kanske läge att återigen blicka mot avbytarbänken för att hitta U21-landslagets jokrar.

– Vi har många bra spelare och många extremt skickliga spelare. Även de som inte kommit in innan. Till exempel sitter Simon Gustafson på bänken som kanske är den mest lovande spelaren i det här laget. Vi har mycket kvalité och det är kul när vi kan komma in och betyda något, säger Sam Larsson.

”Känner inte samma glädje”

22-åringen från Heerenveen medger också att det är svårt att känna samma eufori när du inte är med och bidrar på samma sätt som spelarna på planen.

– Ska jag vara helt ärlig så är det klart jag inte känner samma glädje som alla andra känner. Men det är klart, vi har gått till EM-final så det är svårt att liksom inte vara lycklig över det.

Larsson menar ändå att det inte finns någon anledning att förändra något inför finalen.

– Jag säger att vi ska spela så som vi har gjort, för att vi har kommit ända hit. Det är inget som säger att vi ska ändra någonting, vi har slagit ut så bra lag. Vi ska inte ändra på någonting, utan fortsätta med det fokuset på försvaret. För så pigga är inte de på att försvara.

”Fruktansvärt avslappnad”

Hur är du på bänken?

– Jag är fruktansvärt avslappnad, jag sitter bredvid Simon Gustafson. Vi har en ganska cool stämning där.

Vad säger ni?

– Jag vet inte, haha. Vi säger inte så mycket, vi tittar mest.

Hur är känslan?

– Jo, den är go. Önskar jag kunde bidra mer, fått vara med och bidra mer. Vi har gått så bra att det inte har behövts och det känns bra i EM-final. Det är lite sjukt att vi är här. Det trodde jag inte, om jag ska vara helt ärligt. Det är något sjukt med det här laget, vi lyckas vinna matcher.

EM-finalen spelas i kväll 20.45 och sänds i TV4.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.