Efter några turbulenta dagar fanns det positiva svar, en del frågetecken kvar, men framförallt ett tungt bakslag.

Damlandslagets Hanna Folkesson ser ut att missa VM.

Sverige blir i så fall av med en nyckelspelare som haft stor påverkan på lagets spel under VM-kvalet.

Sportbladets Petra Thorén.

Det var en match som gav hopp men som slutade med en skadechock.

I andra halvlek landade Sofia Jakobsson olyckligt på sin arm och tvingades bryta matchen.

Och sen var det Hanna Folkesson som råkade illa ut. Skriket när hon vrider knät och går omkull repar fortfarande själen.

Hanna Folkesson har under VM-kvalet vuxit till en nyckelspelare. Hon missade EM 2013 och sker samma sak igen är det tungt för henne själv förstås, men också för ett lag som behöver henne.

Ett svensk mittfält utan Hanna Folkesson? Jag vet inte hur det kommer att se ut, men det blir svagare.

Även Sofia Jakobsson råkade ut för en skada, hon översträckte armen. Montpellier-proffset kom dock ut i mixade zonen och talade om spel inom kort och för hennes del är VM inte i fara.

”Var mer kompakt och kollektivt”

Matchen då?

Jo, det var på många sätt ett prövat landslag som kom till match mot Danmark. VM är två månader bort och efter vinterns återkommande försvarsproblem och genomklappningen mot Schweiz hade laget satt sig i en trängd situation.

Till en början tyckte vi nog att laget med sin återgång till 4-4-2 tog sig ur det prekära läget riktigt bra.

I den första halvleken agerade den svenska backlinjen och mittfältet tillsammans. Sverige försvarade sig mer kompakt och mer kollektivt än tidigare i år.

Efter besvikelse, självrannsakan så gav spelarna sig själva bästa förutsättningar för att få harmoni inför avresan.

Det finns detaljer som måste bli bättre – som starten av pressen av anfallarna – men nu fanns den tydlighet som tidigare saknats.

Och med det sagt så kom det direkt efter paus perioder med försvarsmissar som inte får finnas i ett lag som vill gå långt i VM.

”Djupledsspelet håller världsklass”

Ingen press på bollhållaren före inlägget som Cecilie Sanvej kunde nicka in. Och lite senare stötte Sara Thunebro för högt, Nilla Fischer var inte nog följsam och Danmark kunde sätta sitt andra mål.

Men som helhet var det bättre.

Och det fanns andra delar i spelet som höll världsklass.

Vi visste det redan men det var skönt att se igen och det skedde inför ögonen på USA-coachen Tony Gustavssons ögon.

– Djupledsspelet håller världsklass. Det ska jag bekräfta "hem", sa han efteråt.

Lotta Schelin och Sofia Jakobsson gick på ytorna bakom och utanför Danmarks tre mittbackar. Lotta Schelin var på fint humör och förvaltade chanserna. Lyonanfallaren gjorde 1-0 efter en fin-fin långboll av Emma Berglund och kvitterade i andra halvlek till 2-2 efter ett bra släpp av Therese Sjögran.

Jag hoppas bara inte att 4-4-2 innebär att de instinktivt bara lutar sig mot djupledsspel utan fortsatt vågar bygga vidare på det etablerade anfallsspelet.

Matchen slutade 3-3 efter mål av Caroline Seger och straff som Pernille Harder förvaltade.