Uppdaterad 2015-10-14 | Publicerad 2015-10-13

Förnedrades på hemmaplan

Hollands EM-kval har varit katastrofalt – och mot Tjeckien fullbordades fiaskot.

Förra årets bronslag i VM släppte in två mål på 35 minuter.

Förnedringen fortsatte i andra halvlek när Robin van Persie gjorde självmål i matchen som slutade 2-3.

Dagens tidningsframsida för holländska De Telegraaf.

Holland brukar abonnera på en framskjuten placering i mästerskap och tog så sent som i fjol VM-brons i Brasilien.

Men EM-kvalet har varit nattsvart för storlaget, som efter fiaskot sneglar upp mot gruppettan Island och tvåan Tjeckien från sin fjärdeplats i tabellen.

En hemmavinst i kvällens sista match hade kunnat ta laget upp på playoff-plats – men den totala kräftgången fortsatte.

– Det här är en väldig besvikelse för spelarna, för mig och för Holland. Men nu måste vi analysera vad vi gjorde fel och sedan titta framåt. Nästa mål är att kvalificera oss till VM i Ryssland, säger förbundskaptenen Danny Blind enligt AP.

Chockstartade

Tjeckien chockstartade matchen och skaffade sig en 2-0-ledning redan efter 35 minuter.

Och efter Robin van Persies självmål i den andra halvleken slocknade EM-drömmen.

Klas-Jan Huntelaar och van Persie reducerade visserligen men var aldrig riktigt nära att rädda en EM-plats.

Fiaskot till trots – Danny Blind har inga planer på att lämna sin post som förbundskapten.

– Jag är väldigt säker på mig själv, säger han.