Blekt, brassar

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-19

Bara oavgjort i natt mot bottentippat Peru

lägg av! Brasiliens Kaká protesterar mot uppvaktningen från Perus Paolo de la Haza under VM-kvalmatchen i Lima. Kaká gjorde Brasililens mål i den oavgjorda matchen.

Ronaldinho tillbaka från fotskadan och Kaká i målform.

Men Brasilien stoppades av Perus Juan Vargas. Och av deras ribba.

Brasilien har inte slagit Peru sedan 2000, men var i går i alla fall nära.

Fem centimeter ifrån.

På övertid nådde Ronaldinhos hörna Juans panna – men nicken dundrade i ribban. Sekunder senare blåstes matchen av.

1–1 är ett misslyckande för Brasilien, mycket berodde på att lagarbetet inte fungerade.

Försiktig Ronaldinho

Ronaldinhos medverkan var länge osäker. Barcelonastjärnan spelade med tejpade högerfoten och spelade, men såg försiktig ut. Han rörde knappt bollen förrän i slutskedet.

I stället fick en evigt formtoppad Kaká rycka in. i 39:e minuten fick han yta mitt på planen, avancerade framåt och överraskade Perumålvakten Diego Penny med ett snabbt skott vid vänsterstolpen.

Men målet tände aldrig brassarna. Vágner Love och Robinho vågade inte längre utmana och hela anfallsspelet sjönk ihop.

Peru tog över, men det defensiva, snålspelande Brasilien höll ut och hade turen på sin sida – i 70 minuter.