Publicerad 2013-09-17

FC Köpenhamn skrällde mot Juventus.

Annars levererade storlagen i Champions League.

Real Madrid, Bayern München och Manchester-lagen vann komfortabelt.

1-1 mellan FC Köpenhamn och Juventus på Parken i Danmark var den stora överraskningen under den första speldagen av Champions League. Annars visade storlagen musklerna.

Hattrick av Ronaldo

Det var relativt jämt mellan Galatasaray och Real Madrid i halvtid, bortalaget ledde med 1-0. I andra gick Carlo Ancelottis mannar i från och vann med 6-1 efter att hemmalaget bjudit på ytor i försvaret.

Cristiano Ronaldo gjorde hattrick och Isco fick göra sitt första Champions League-mål för Real.

United och City vann

Wayne Rooney visade vägen för Manchester United på Old Trafford. Trots att han missade ett jätteläge gjorde han ändå två mål för hemmalaget, det andra blev hans 200:e mål i United-tröjan. Manchester United vann sedan matchen med 4-2.

Rivalklubben Manchester City fick en behövlig start i CL. I halvlek stod det 0-0 mot tjeckiska Viktoria Plzen, men i andra halvlek gick britterna fram till 3-0.

Regerande Champions League-mästarna Bayern München inledde årets turnering med en 3-0-vinst mot ryska CSKA Moskva. Där lirade Pontus Wernbloom 90 minuter.