Panathinaikos skrällde

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-25

Utmärkt chans att avancera för Mikael Nilssons lag

Måljubel Panathinaikos brasse Gilberto Silva jublar över grekernas ledningsmål mot Villarreal.

Olof Mellberg och Juventus i all ära.

Den store svenske segraren i Champions League i kväll var Mikael Nilsson.

Hans Panathinaikos fick visserligen bara med sig 1–1 från bortamötet med Villareal.

Men det är ett kryss som säkerligen känns som en seger.

Mikael Nilsson fick åter spela från start i ett Panathinaikos som chockade hemmalaget när de tog ledningen efter 59 minuters spel genom Giorgos Karagounis. Giuseppe Rossi kvitterade visserligen bara åtta minuter senare, men skadan var redan skedd för hemmalaget som nu måste åka till Grekland och vinna matchen. För den grekiska ligatvåan lyckades stå emot spanjorerna och har nu en riktigt bra chans att avancera till kvartsfinal.

– Vi fick vad vi ville, ett bortamål och vi förlorade inte, säger gästernas tränare Henk Ten Cate enligt SVT Text.