Polen fick en perfekt start på hemmaplan.

Men det slutade tråkigt för värdnationen.

Slovakien vände och vann med 2–1 i U21-EM.

Bra ös på publiken och fullsatt på Arena Lublin. Hemmafansen hann knappt sätta sig ned innan de fick jubla högt.

Efter 56 sekunder rasslade den till i det slovakiska målet. Tomasz Kedziora stod för inspelet från högerkanten och framför mål kom Patryk Lipski och tryckte in 1–0 till Polen – en drömstart för värdnationen.

Slovakien vände

Men premiären i U21-EM slutade tråkigt för hemmafansen.

Slovakien, som gjorde en bra match, kvitterad efter 20 minuter. Ett fint anfall avslutades med att Martin Valijent fick bollen till höger i straffområdet. Han sköt in 1–1 i bortre hörnet.

Sedan skapade båda lagen flera målchanser. Polen var nära att ta ledningen med kvarten kvar, men i stället blev det noll poäng i första gruppspelsmatchen.

I den 78:e minuten tryckte inhopparen Pavol Safranko in 2–1 till Slovakien. Han hade endast varit på planen i fem minuterna när han ordnade segermålet.

Jätteräddning av målvakten

I den 80:e minuten var det nära att Polen kvitterade. Vid ett inlägg från kanten kom Pawel Dawidowicz upp perfekt och nickade bollen mot ena krysset. Men Slovakiens målvakt Adrian Chovan stod för en fenomenal räddning.

Resultatet innebär att Slovakien toppar grupp A med tre poäng. England och Sverige har en poäng vardera efter att ha spelat 0–0 i öppningsmatchen i U21-EM.