Publicerad 2017-05-07

Toppmöte i Damallsvenskan mellan FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg.

Då gjorde Rosengård processen kort – och vann med hela 5–0.

– Gött att se hela laget höja varandra, säger Lotta Schelin till Sydsvenskan.

Guldfavoriterna FC Rosengård visade i dag att förlusten senast mot Eskilstuna bara var en tillfällighet.

Till en början stod dock Göteborg upp bra mot Malmölaget, och bortalagets Pauline Hammarlund hade matchens första riktigt farliga läge, med tio minuter spelade.

Men sedan var det Rosengård-show för hela slanten.

Göteborgs målvakt Jennifer Falk stod länge upp bra mot forceringen. Men när 1–0 kom i slutet på första genom Sanne Troelsgaard verkade luften gå ur Kopparbergs/Göteborg.

”Funkade väldigt bra”

2–0 gjorde comebackande Lotta Schelin på sin gamla klubb bara minuterna efter, och direkt efter avspark spelade samma Schelin fram till Ella Masar som kunde göra 3–0.

– Det funkade väldigt bra. Mina första 90 minuter på väldigt länge, säger Schelin, som dragits med skadebekymmer, till Sydsvenskan.

”Skönt med revansch”

Ella Masar gjorde även 4–0 med dryga timmen spelad, och ett par minuter innan slutsignalen kunde Lieke Martens fastslå slutresultatet till hela 5–0.

Segern innebär att Rosengård hakar på Linköping i toppen av tabellen, och avståndet fortfarande är tre poäng.

– Skönt att få lite revansch för senast. Jag är nöjd med hur vi tacklar matchen, med tanke på att det var en tung match (mot Eskilstuna) senast. Det var gött att se hela laget höja varandra, säger Lotta Schelin.

Rosengård körde över Kopparbergs/Göteborg.