Publicerad 2021-10-12

Minst en person har gripits av polis på Wembley mitt under VM-kvalmötet England mot Ungern.

Polisen meddelar att personen ska ha uttalat sig rasistiskt mot en publikvärd och oroligheter uppstod i samband med gripandet.

När England i september mötte Ungern på bortaplan i VM-kvalet så haglade rasistiska glåpord mot bland annat Raheem Sterling och Jude Bellingham.

Ungern straffades med böter och när man mötte Albanien i lördags så tvingades man spela inför tomma läktare.

I kväll möttes lagen igen, denna gång på Wembley och även nu blev det det en publikskandal. I inledningen av matchen sågs poliser vara i handgemäng med en del av de ungerska fansen.

En person gripen

Polisen har senare bekräftat på Twitter att en person har gripits för att ha uttalat sig rasistiskt mot en publikvärd, skriver Sky Sports.

Trots oroligheterna spelades matchen vidare och Ungern kunde överraskande ta ledningen på straff genom Roland Sallai i den 24:e minuten. England kvitterade senare genom John Stones.

Fler mål blev det inte och matchen slutade 1–1. England leder dock fortfarande sin kvalgrupp före Polen och Albanien.

Dessa två mötte varandra under kvällen men även den matchen präglades av en läktarskandal och fick avbrytas i ungefär 20 minuter. Det var när Polen gjorde 1–0 i den 77:e minuten som hemmafansen kastade in bland annat plastflaskor mot de polska spelarna och målskytten Karol Swiderski sågs träffas av en flaska.