Djurgården vidare till kvartsfinal efter dramatik

Publicerad 2022-03-05

Djurgården är vidare till kvartsfinal i Svenska cupen efter 1–1 hemma mot Halmstad BK.

Nyförvärvet Piotr Johanssons mål räckte för att ta Djurgården vidare från gruppen – i en match där tränaren Kim Bergstrand fick rött kort.

– Klart vi ville vinna, men det viktiga är att vi är vidare, säger lagkaptenen Magnus Eriksson.

Djurgården hade skaffat sig ett mycket bra utgångsläge inför lördagens sista match i Svenska cupens gruppspel. Halmstad BK stod för motståndet och ett oavgjort resultat hade säkrat avancemang till kvartsfinal för Djurgården.

Det började rätt trevande för hemmalaget. HBK försvarade sig bra och första halvlek blev en mycket händelsefattig halvlek.

Det hettade dock till efter en dryg halvtimme, då anfallaren Kalle Holmberg åkte på en hård tackling och blev liggandes på planen.

Första målet för Dif

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand reagerade kraftfullt på att det inte blev frispark till hemmalaget och rusade upp mot den assisterande domaren. Efter lite tjafs fick Bergstrand rött kort och visades upp på läktaren.

I andra halvlek kunde Djurgården ta över mer av spelet och efter ett fint kombinationsspel i offensiven kunde Piotr Johansson sätta 1–0 från nära håll i den 63:e minuten.

Målet var nyförvärvets första i Djurgårdströjan.

Kvitterade i 84:e minuten

Efter det såg det ut att bli en relativt behaglig resa till kvartsfinal för Djurgården. Men i den 84:e minuten kvitterade Halmstad genom Alexander Johansson och det blev spänning in i det sista för hemmapubliken och i den 90:e matchminuten fick HBK en jättechans till kvittering, men bollen tog i ribban och studsade ut.

Matchen slutade 1–1 och därmed är Djurgården klart för kvartsfinal i Svenska cupen.

En kvartsfinal där som Kim Bergstrand missar då han är avstängd på grund av det röda kortet. Halmstads tränare Magnus Haglund hyllade Djurgården efter 1-1-matchen.

– Djurgården kommer få en riktigt bra säsong 2022. De har fått in några riktigt bra spelare. Med tanke på det är jag stolt över vår insats, säger han.

Djurgårdens tränare Tomas Lagerlöf menade att laget gjorde för många enkla misstag men är nöjd över att laget är vidare till kvartsfinal.

– Vi inleder alldeles för långsamt och mycket tekniska fel. Vi slår ut bollen till inkast stup i kvarten. Sedan blir det bättre, men vi skapar inte så mycket. Vi blir bättre i andra där det börjar likna något. Det blixtrar inte om det, men vi gör ett mål och kommer till farliga ytor.

– Det negativa i matchen är resultatet och Halmstad har utöver målet två matcher som är farliga och vi släpper till för heta målchanser när vi leder.

Lagkaptenen Magnus Eriksson menar att det är nöjda med att laget gått vidare, men att man gärna hade haft hemmaplansfördel i kvartfinalen.

– Vi kryssade mot Halmstad och då är det som det är. Vi är nöjda med att vi gick vidare, men inte med spelet och med resultatet, säger han.