Åtvidabergs Samuel Holm fixade oavgjort

Publicerad 2017-02-18

Årets första tävlingsmatch.
Då tappade Örebro poäng mot Åtvidaberg.
Mötet i Svenska cupen slutade 1–1 sedan Samuel Holm, 19, kvitterat i slutminuterna.

1 024 åskådare trotsade kylan och sökte sig till Behrn Arena för att se ÖSK ta emot Åtvidaberg i första omgången av gruppspelet i Svenska cupen.
Om spelet värmde?
Knappast.
Det dröjde till slutsekunderna av den första halvleken innan hemmapubliken fick jubla.

Detta sedan ÅFF-backen Alberto Catenacci dragit ner Ferhad Ayaz i straffområdet och Nahir Besara tryckt in 1–0 från straffpunkten.
I övrigt var den första halvleken en uppvisning i missade målchanser.

– Vi blandar och ger, har några bra anfall och några mindre bra insatser, om man säger så, säger Victor Sköld, en av syndarna, till C More.
Anfallaren efterlyste ett längre anfallsspel i andra halvlek, men i stället fick han se Åtvidaberg ta över matchen mer och mer.

Nickade in kvitteringen

Gästerna imponerade och belöningen skulle komma. I slutminuterna skickade Linus Tornblad in bollen från vänsterkanten och inhopparen Samuel Holm fick huvudet på bollen. 19-åringen, som inte gjorde ett enda mål i Superettan i fjol, hade svårt att tro sina ögon, men bollen gick i en båge över ÖSK-keepern Oscar Jansson och in i mål.

Nyförvärven visade upp sig

I Örebro fick samtliga nyförvärv speltid. Filip Rogic ingick i startelvan medan Johan Mårtensson och belgaren Yannis Mbombo blev inbytta i andra halvlek.