Sveriges hopp lever efter franskt klassmål

Publicerad:
Paul Pogba (t.v.) och Kylian Mbappé (t.h.) hjälpte Sverige i Nations League.
Foto: Darko Bandic / TT NYHETSBYRÅN
Paul Pogba (t.v.) och Kylian Mbappé (t.h.) hjälpte Sverige i Nations League.

FOTBOLL

Portugal körde över Sverige.

Men en sekvens av fransk briljans såg till att Frankrike besegrade Kroatien med 2–1.

Nu väntar en svensk ödesmatch hemma mot Kroatien i nästa omgång.

Sverige är fortsatt på noll poäng i Nations League och behövde all fransk hjälp de kunde få för att chansen att få stanna i Nations Leagues A-grupp.

Kritiserade anfallaren Antoine Griezmann såg tidigt till att ge Frankrike ledningen borta mot Kroatien när han distinkt sköt in 1–0 med hjälp av ribban.

Men Nikola Vlasic kvitterade i mitten av andra halvlek och helt plötsligt hade Kroatien ett rejält övertag på Sverige i kampen om tredje plats.

Mbappé klev fram

Men ett franskt klassmål skulle ändra på det.

Paul Pogba fick bollen på mittplan, tittade upp och slog en perfekt långboll till en framstormande Lucas Digné på vänsterkanten. På ett tillslag passade ytterbacken fram till Kylian Mbappé som behärskat styrde in slutresultatet 2–1 i 79:e minuten.

Ödesmatch väntar

Med två matcher kvar att spela ligger Kroatien trea på tre poäng. Därmed väntar en ödesmatch för Sverige mot kroaterna hemma på Friends arena 14 november.

Vid förlust åker nämligen Janne Andersson och spelarna ur Nations Leagues A-grupp. Vid vinst kan man ta sig förbi Kroatien på inbördes möten. Kroatien vann mötet i Zagreb med 2–1.

– Kroatien, som de har sett ut, är inte längre den VM-finalisten vi såg förut. Man genomgår också en generationsväxling, säger C Mores expert Hasse Backe.

Sverige avslutar Nations League borta mot Frankrike tre dagar senare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.