Uppdaterad 2016-05-31 | Publicerad 2016-05-30

Halmstad är nya serieledare i superettan.

Två mål på fem minuter gav tre poäng.

– Det känns ju värdigt skönt. En betryggande känsla, säger Halmstads Andreas Bengtsson.

Halmstad BK kunde ta över serieledningen i Superettan från AFC United. Trots hårt tryck från hemmalaget Örgryte i andra halvlek kunde HBK stå emot och laget har inte förlorat på de senaste fyra omgångarna.

Drömöppning

Halmstads mesta målgörare Alexander Ruud Tveter höll sig framme för femte gången i år när han på en touch kunde sätta 1-0. Den perfekta passningen stod Antonio Rojas för. Ett något chockat Örgryte blev röriga i straffområdet och i matchminut 13 kom nästa mål. Andreas Bengtsson tog vara på flipperspelet i straffområdet och gjorde sitt första A-lagsmål.

– Det var väldigt skönt får jag säga. Jag har gått och jagat det de senaste matcherna, säger Andreas Bengtsson.

Efter drömöppningen kunde hemmalaget jobba sig in i matchen och den första halvleken blev jämnare än inledningen antydde. Till slut kom även reduceringen på straff genom Sebastian Ohlsson.

Hårt tryck i andra

I andra halvlek var det var det Örgryte som jagade kvittering. Hemmalaget hade flera vassa lägen bland annat en dubbelchans där Halmstads målvakt Stojan Lukic stod för två jätteräddningar. Trots att det var nära nådde det inte ända fram.

– De får en straff och mål. Då släpper vi in dem igen. I andra halvlek fortsätter de att rulla och vi får jaga mycket boll. De kommer ut med mer energi och trycker ner oss, säger Andreas Bengtsson.

Halmstad är nya serieledare, efter vinst 2-1. Örgryte ligger kvar på en tiondeplats i tabellen. I Superettans andra möte kunde Åtvidaberg vinna mot Värnamo med 1-0. Matchens enda mål kom i matchminut 49 genom Shkodran Maholli.