Cesar Santin gjorde två mål för Kalmar.

Kalmar har väntat i 20 år.

Nu är smålänningarna cupmästare igen.

– Vi är för tunga för Göteborg i dag, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Senast Blåvitt gästade Fredrikskans i Kalmar small det ordentligt bakom Petter Wastå i Kff-målet och Blåvitt vann med hela 5-0.

Ikväll tog Kalmar revansch – och blev svenska cupmästare.

Santin tvåmålsskytt

Brassen Cesar Santin placerade kallt in 1-0 efter 22 minuter efter ett vackert anfall. Santin fick bollen och tog sig in till vänster i straffområdet. Bengt Andersson blev stillastående och Santin kunde enkelt rulla in bollen i bortre hörnet.

I början av andra halvlek fick Jonas Wallerstedt Blåvitts bästa läge i matchen men hans lyftning gick över.

Med 25 minuter kvar att spela slog Patrik Ingelsten in 2-0 efter en variant.

Ett långt Kalmar-inkast från höger skarvades mot bortre delen av straffområdet där Ingelsten dök upp och forcerade in viktiga 2-0.

Med bara ett par minuter kvar drog George Mourad ned Patrik Ingelsten i straffområdet och domare Martin Ingvarsson pekade på straffpunkten.

”För tunga för Göteborg”

Cesar Santin lade upp bollen, slog in straffen och sköt cupguldet till Småland för första gången sedan 1987.

– Taktiskt sett gör vi en mycket bra match och vi skapar mest. Vi är för tunga för Göteborg i dag, säger tränaren Nanne Bergstrand till TV4.

Blåvitt hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser och såg slitna ut. Möjligtvis satt derbymatchen mot Gais kvar i en del ben.

– Även om de inte hade haft en match på en månad så hade de slagit oss i dag, säger Bergstrand.