Rooney blåst på friläge i slutminuten

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-23

Rasade mot domaren efter att han blivit nerdragen

Vid ställningen 0–0 och bara minuter kvar av matchen fick Manchester United sin chans.

Men Wayne Rooney drogs ner av siste Marseille-spelaren och berövades på ett friläge och chansen att avgöra matchen.

– Jag tycker att Rooney har rätt där, sa Viasatexperten Bo Pettersson efter att United-anfallaren rasat mot domaren.

Marseille saknade sin formstarkaste anfallare och bäste målskytt, Andre-Pierre Gignac. Manchester United saknade flera nyckelspelare som Ryan Giggs, Rio Ferdinand och Anderson. Därför kändes det ganska logiskt att bägge lagen kändes relativt nöjda med resultatet 0–0. Alla utom en åtminstone – Wayne Rooney.

United bytte till 4–4–2

Med dryga kvarten kvar gjorde Manchester United ett offensivt ryck. Bänkade Paul Scholes byttes in i stället för Darron Gibson och Sir Alex Ferguson formerade då ett tvåmanna-anfall där Rooney klev upp tillsammans med Dimatar Berbatov på topp.

Och i den 88:e minuten dök jättechansen upp för Rooney som skulle ha fått ett friläge om han inte dragits ner av en Marseille-spelare som siste utpost. Rooney blev vansinnig på domaren som vinkade avvärjande.

– Jag tycker att Rooney har rätt där och borde nog ha med sig den där frisparken, säger Viasas expertkommentator Bosse Pettersson.

Men det offensiva draget från Sir Alex fick aldrig utdelning och matchen slutade mållöst.

”Viktigt att vi inte släppte in något mål”

Taktiskt sett fick United matchen precis dit de ville tyckte kommentatorerna. Men Marseille-tränaren Didier Deschamps hade all anledning att vara nöjd med sina spelares insats.

– Vi hade en bra period i 20-25 minuter i andra halvleken men slutet av matchen hade vi svårare efter att United ändrat spelsystemet, säger Deschamps efter matchen och tillade:

– Det var väldigt viktigt att vi inte släppte in något mål, men självklart blir det svårare i returen.