Uppdaterad 2015-09-30 | Publicerad 2015-09-29

Östersund hade chansen att ta ett jättekliv mot allsvenskan.

Men 1–0-förlusten mot Värnamo var en ordentlig missräkning.

Och därmed är det bäddat för stor dramatik när superettan ska avgöras.

Efter Sirius sena poängtapp på måndagen mot Athletic (2–0-ledning blev till 2–2 i slutminuterna) hade Östersund läge att ta grepp om en av de två allsvenska platserna.

Tre poäng i bortamatchen mot IFK Värnamo och gapet ned till Sirius skulle varit sju poäng med endast fyra omgångar kvar att spela.

Men det började riktigt illa för Östersund.

David Engström nickade in 1–0 till Värnamo från nära håll efter att Dzenis Kozica stått för ett fint förarbete.

Tiden: 8.30.

”Kan förbättra oss"

Östersund spelade upp sig och skapade ett par vassa chanser innan pausvilan. Närmast var Douglas Bergqvist, men hans skott efter 36 minuter smet precis utanför stolpen.

– En halvlek med lite dåligt tempo från vår sida. Vi kan förbättra oss, sa ÖFK:s tränare Graham Potter i paus till TV4 Sport.

Så blev det dock inte.

Bästa lägena hade Kujtim Bala som träffade stolpen vid två tillfällen (i 62:a och 74:e minuten), men någon kvittering kom aldrig.

Fyra poäng upp på Sirius

Därmed missade Östersund chansen att rycka från tabelltrean Sirius. Det skiljer nu fyra poäng mellan klubbarna.

Jönköpings Södra fullbordar den 26:e omgången när de möter Gais på bortaplan på onsdag. En seger för smålänningarna innebär i praktiken allsvenskt spel nästa år.

För Värnamos del var segern mycket viktig. Laget tog sig upp på säkrare mark i kampen kring kval- och nedflyttningsstrecken.

– En härlig seger. Östersund tryckte på på slutet, men vi höll undan, säger tränaren Jörgen Petersson.