”Vet inte varför jag skulle prata om det”

Publicerad 2016-01-28

Plattmatch av Cavani - och irritation efteråt

Cavani och Blanc.

PARIS. PSG är kvalificerat för vårens första final, efter segern mot Toulouse i ligacupen.

Men efter ännu en plattmatch av Edinson Cavani är läget tydligt irriterat kring den uruguayanske anfallaren.

– Jag vet inte varför jag skulle prata om hans match i kväll, säger Laurent Blanc.

PSG startade utan Zlatan Ibrahimovic och gick av första halvlek på Parc des Princes mållösa. Det var tredje gången på mindre än två veckor som Toulouse stod för motståndet, och båda de föregående matcherna har slutat med uddamålsseger för PSG.

Även i kväll skapade gästerna problem för Paris och i början av andra halvlek blev Laurent Blancs mannar utbuade på sina håll på läktaren.

Missade straff

Det dröjde till matchens 65:e minut innan Ezequiel Lavezzi, snyggt frispelad av Adrien Rabiot, gav hemmalaget ledningen. Mindre än tio minuter senare laddade Angel Di Maria sin bössa och ställde in siktet och sköt hem finalplatsen i ligacupen för PSG med ett vackert långskott strax utanför straffområdet.

Toulouse fick en sen chans att ta sig in i matchen när domaren dömde straff, men PSG:s målvakt för kvällen, Nicolas Douchez, tog danske Martin Braithwaites straff.

”Vet inte varför jag ska prata om det”

Men allt är inte guld och gröna skogar i den franska huvudstaden. Edinson Cavani stod för ännu en svag insats, efter att Laurent Blanc i veckan förklarat att Cavani ”inte gjort det han ska i gruppen”.

Efter matchen fick Blanc frågan vad han tyckte om Cavanis insats och svarade:

– Jag vet inte varför jag skulle prata om Cavanis match, jag pratar gärna om hela laget, som gjorde en bra match.

I finalen av ligacupen, som spelas först den 23 april, väntar nu Lille, som slog Bordeaux i går med hela 5–1.