Vad hände här, John Guidetti?

Publicerad 2016-01-03

Blåst på inhopp mot Malaga

I den 75:e minuten fick John Guidetti instruktioner vid sidlinjen - men han kom aldrig in på planen.

Han hade värmt upp, stod ombytt och fick de sista instruktionerna.

Men det blev aldrig något inhopp för John Guidetti, 23.

Han fick gå och sätta sig på bänken igen.

Nolito är en starkt bidragande faktor till Celta Vigos succé den här hösten. 29-åringen är den spelaren i La Liga som har skapat flest målchanser den här hösten, enligt OptaJose.

Sålde lagkaptenen

Men stjärnan är skadad och utan honom har det gått tungt för Celta Vigo. Lägg även till att laget nyligen sålde lagkaptenen Augusto Fernandez till Atlético Madrid.

I kväll föll Celta Vigo med 0-2 borta mot Malaga efter en tung start. Charles gjorde 1-0 i den åttonde minuten och i den 26:e minuten utökade Raul Albentosa. Hemmalaget hade även en ypperlig chans att göra ett mål till när Vigo-målvakten Ruben Blanco blev utvisad och de fick chansen från straffpunkten.

Men Nordin Amrabat stod för en riktigt svag straff som Sergio Alvarez räddade.

Fick inte hoppa in

John Guidetti började på bänken, men precis som i matchen mot Athletic Bilbao skulle han få hoppa in med kvarten kvar. I tv-sändningen fick vi se anfallaren värma upp och vi såg även när han stod redo i matchkläderna och fick instruktionerna vid sidlinjen.

Men sedan hände något oväntat.

Celta Vigos tränare Eduardo Berizzo ändrade sig. Han kastade i stället in försvararen Nemanja Radoja och Guidetti fick gå och sätta sig på bänken.