Publicerad 2024-03-17

Manchester United är klart för semifinal i FA-cupen efter galen dramatik.

I 120:e minuten gjorde Amad Diallo 4–3.

– Det här är det galnaste jag varit med om på väldigt väldigt länge, säger Glenn Strömberg i Viaplay.

Cupkvarten bjöd på en underhållande inledning. Efter flera fina lägen kunde United ta ledningen i den tionde minuten. Scott Mctominay stod vid rätt plats vid rätt tillfälle och kunde stöta in 1–0 på Alejandro Garnachos skott.

Manchester Uniteds danske anfallare Rasmus Höjlund är tillbaka i elvan efter en skada som hålit honom borta från spel sedan den 18 februari.

Drömminuter av Liverpool

Liverpools Endo hade i minut 37 en boll i nät - men det målet dömdes bort efter VAR-granskning för offside.

Och precis innan halvtidsvilan fick gästerna utdelning. Alexis McAllister sköt innanför straffområdet och hittade nätet efter en liten styrning på Kobbie Mainoo.

Bara någon minut senare var vändningen ett faktum. Darwin Nunez skott tvingade fram en retur som Mohamed Salah enkelt kunde skjuta in 1–2.

Avgjorde i förlängningen

Länge såg det ut som att Liverpool skulle hålla tätt bakåt och avancera till semi. Men i 87:e minuten fick Antony bollen, vände och sköt in 2–2 med högerfoten och tog matchen till förlängning.

Väl där var det gästande Liverpool som tog ledningen på nytt. I 105:e minuten sköt Harvey Elliott ett distansskott som styrdes in via Christian Eriksen.

Men Manchester United gav sig inte. För med åtta minuter kvar av förlängningen sköt Marcus Rashford in 3–3.

Utvisad – glömde att han hade ett gult

Och det skulle faktiskt komma ännu ett mål. För i matchminut 120 kom United flygande, Garnacho till Amad Diallo som rullade in 4–3 bakom Kelleher. Diallo fick i glädjefirandet sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

– Vilken match! Jag tycker att vi förtjänade den här vinsten. Vi spelade väldigt bra, en av säsongens bästa matcher också, säger hjälten Diallo enligt Dailymail och fortsätter:

– Jag glömde det första gula. Jag är väldigt besviken över det. Men det viktigaste för mig är att vinna och mot ett stort lag som Liverpool är ett stort, stort ögonblick för mig.

Manchester United ställs mot Coventry och Manchester City ställs mot Chelsea.