England trögstartade, men kunde till slut vinna mot Senegal med klara 3–0.

Nu väntar stormöte med Frankrike i VM-kvartsfinalen.

– Det kommer bli en bra fajt, säger Harry Kane.

England-Frankrike: Allt om kvartsfinalen i fotbolls-VM

Det såg länge trögt ut för engelsmännen. Faktum är att Senegal var närmast att ta ledningen under inledningen av åttondelsfinalen. Boulaye Dia tvingade Jordan Pickford till en svettig räddning i den 32:a minuten, samtidigt som England hade förtvivlat svårt att skapa målchanser.

PLUS: Leifby rankar: 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

Men plötsligt gick det undan. Med knappt fem minuter kvar till halvtidsvilan spelade Harry Kane fram bollen till Jude Bellingham, som i sin tur serverade Jordan Henderson framför mål.

Bellingham bakom målen

Liverpool-mittfältaren var klinisk i straffområdet och kunde enkelt sätta dit 1–0. Som om det inte vore nog för England skulle även tvåan komma precis före paus.

Även den gången var Bellingham involverad. Den 19-årige jättetalangen stod för en soloräd på mittfältet innan han passade fram bollen till Phil Foden, som till sist kunde assistera Harry Kane. Anfallaren gjorde inget misstag framför mål, och England kunde ta med sig 2–0 in till den andra halvleken.

Med en tvåmålsledning att gå på kunde England spela mer avslappnat, och därför kom även Bukayo Sakas 3–0 i den 57:e minuten logiskt.

Möter Frankrike

Några fler mål blev det inte i matchen, och England kunde därmed säkra sin kvartsfinalplats.

– Slutspelsmatcher är aldrig enkla. 3–0 mot ett riktigt bra lag. Jag vill ge beröm till mina lagkamrater, säger Harry Kane efteråt.

Där ställs England mot de regerande världsmästarna Frankrike, som besegrade Polen med 3–1 under söndagen.

– Det kommer bli en riktigt tuff match, de är regerande mästare. Det kommer bli en bra fajt. Vi får återhämta oss och förbereda oss inför den matchen, säger Kane.

Stornationerna möter varandra på lördag, klockan 20.00.