Janogy ledde Hammarby till seger

Publikfest i premiären

Uppdaterad 2023-03-27 | Publicerad 2023-03-26

Mål och assist.

Madelen Janogy agerade segerorganisatör när Hammarby besegrade Vittsjö med 2–0 inför 6125 åskådare.

– Det betyder otroligt mycket, säger Janogy.

Landslagsstjärnor och sett som ett lag som kan utmana om SM-guldet.

Men i första halvlek hemma mot Vittsjö visade inte Hammarby upp något bländande spel. Skånelaget låg bra i försvaret och höll Hammarby allt som oftast borta från några större farligheter.

Men i andra halvlek blev det ändring.

Pannan på bollen

Den svenska landslagsstjärnan Madelen Janogy visade vägen för Hammarby när hon nickade in Adelina Engmans precisa inlägg i 56:e minuten.

– Det är klart att det var nerver. Men jag upplever att efter målet så spelar vi, det går fort och alla är med, säger Janogy.

Hammarby hade ytterligare en boll i nät strax därpå men det vinkades av för offside.

Men 2–0 skulle komma, till slut.

Madelen Janogy drev bollen framåt och spelade fram inbytte Vilde Hasund till vänster varpå hon tackade för framspelningen genom att dunka in bollen i nät i 76:e minuten.

6125 på läktaren

2–0 stod sig matchen ut och topptippade Hammarby kunde segerjubla framför de 6125 åskådarna som hade letat sig till Tele2 arena.

– Våra fans är helt fantastiska och man blir lika chockad varje gång när man känner det stödet. De betyder allt, säger Janogy.