”Hackar någon på min spelare kan jag inte hålla mig”

Publicerad:
Uppdaterad:
Janne Andersson.
Foto: BILDBYRÅN
Janne Andersson.

FOTBOLL

DOHA. Sjuk och hängig.

Men när Moldaviens förbundskapten hetsade mot Dino Islamovic tände Janne Andersson till.

– Hackar någon på min spelare kan jag inte hålla mig även om jag har feber och influensa. Då måste jag markera, säger förbundskaptenen.

Storvuxne centertanken Dino Islamovic hamnade i flera tuffa dueller med motståndarna under matchen. Det var den hetlevrade moldaviske förbundskaptenen Engin Firat inte sen att påpeka. Vid upprepade tillfällen klagade Firat högljutt på den svenska spelaren och gestikulerade vilt mot domaren.

– Han var väldigt aktiv... hade väldigt många åsikter. Men det var ingen fara.

Sjuk och hängig

Till en början lät Janne Andersson, som var lite sänkt av en långvarig influensa, alltså saken vara. Dessutom skötte Peter Wettergren mycket av kommunikationen med spelarna eftersom förbundskaptenen var hängig.

– Det var väl inte så hetsigt. Jag var sjuk. Hade jag inte varit sjuk... då hade det blivit hetsigt.

Det blev faktiskt hetsigt. I den andra halvleken fortsatte Engin Firat att klaga på Dino Islamovic. Då reste sig Janne Andersson för första gången i matchen upp från bänken och skrek till spelarna i Moldavien: ”Stand up””

Tände till!

Då svarade Moldaviens förbundskapten ilsket:

”Show me some respect!”

Ordväxlingen pågick en liten stund och Andersson fick avreagera sig.

– De gnällde ju varje gång Dino var i närheten av deras spelare. De bara skrek. Då blir jag trött. Då kan jag inte hålla mig, säger han och fortsätter.

– Jag skrek åt deras spelare att stå upp. Och förbundskaptenen stod där för femte gången och skrek på Dino. Då måste jag skydda min spelare. Då kan jag inte hålla mig. Då måste jag markera: ”sluta skrik på vår spelare!”.

Nöjd med ”bråket”

Där går nämligen gränsen för Andersson.

– Min grundregel är att om någon hackar på min spelare så jag inte hålla mig, även om jag har feber och influensa. Det måste jag säga något. Särskilt när det är så orättvist. Dino måste ju få använda kroppen när de bara ramlar.

Förbundskaptenen betonar att han tyckte att det lilla bråket med den moldaviske förbundskaptenen var i första hand var stimulerande.

– Det var roligt!

Sverige vann matchen med 1–0 efter mål av Jordan Larsson.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.