It’s a flat earth, baby

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Simon Bank och Johanna Frändén trotsar förkylning och tvivel för att orientera sig vidare i en ny säsong.

Bollen är rund, Jorden är platt.

Vad vet man egentligen?

En rejäl förkylning stoppar inte Football Radical, möjligen ger det Sveriges radikalaste fotbollspodd en lite annorlunda timbre i veckans avsnitt (möjligen är de Sveriges enda fotbollspodd som har en timbre).

Den här veckan funderar podden mer än vanligt på vad som egentligen är sant eller inte, och hur man når fram till den där sanningen som kanske inte ens finns.

Vad är sant om Neymars framtid i Paris? Hur funkar Var-systemet i Grekland (sådär, trots souvlakileveranser, meddelar Simon)? Hur mycket Bob Marley tål toppfobollen egentligen? Vad är sant om Katalonien? Och varför har Guardiola bjudit in Bank och Frändén och många fler på katalanskt nationaldagsfirande i Stockholm?

Platt jord

I ett lätt Barça-viktat avsnitt driver Simon en analogites om att FC Barcelona följer feminismens vågor, och just därför börjar bli lite illa ute. Det är Griezmanns fel. Och internets.

Johanna följer upp en gammal poddbekant som på sitt eget sätt svarat på frågan ”När kommer en kvinna att träna ett spanskt herrlag i fotboll?”:

– När jorden är platt.

(Spoiler: Det är inte så nedslående som det låter. Laura Del Rio har just lett Flat Earth FC till premiärseger).

Mer då? Lite Mali, lite motorcykel, lite Malmö FF. Och: Emil Krafth, Kristina Lugn, Leonardo, Leonardo DiCaprio, Emanuel Karlsten, Jaume Cabré, Raymond Domenech, Johan Cruijff, Lionel Messi, Kevin Walker, Antonio Conte, Näsets SK, Nasa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.