Seger för Ljungby i toppmötet med Pukeberg

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

Ljungby tog en tung seger på bortaplan mot Pukeberg i toppmötet i division 3 sydöstra Götaland i fotboll på lördagen. Matchen slutade 1–2 (0–0).

Med två omgångar kvar är Pukeberg på tredje plats i tabellen, och Ljungby är på andra plats. Två poäng skiljer lagen åt.

– En smärtsam förlust mot ett tungt och hårt arbetande Ljungby. Vi är det bättre laget i första halvlek och tar ledningen i andra. Vi tappar vinsten under de sista tio minuterna och bortalaget avgör i minut 90. Ibland är sporten grym, men det är en del av idrotten. Heder till Ljungby som inte vek ned sig, kommenterade Pukebergs manager Jan Söderberg.

Ljungbys assisterande tränare Per-Åke Antonsson:

– Ytterligare en tung kämpainsats. Det var en ganska svag första halvlek med chanser för båda lagen. I början av andra halvlek utnyttjade Pukeberg en löst slagen bakåtpassning. Efter att ha flyttat upp fler spelare så lyckades vi kriga fram både kvittering och segermål.

Segern var Ljungbys fjärde på de senaste fem matcherna.

Ljungby avgjorde matchen i andra halvlek, efter en mållös första.

Målgörare för Ljungby var Jonathan Da Silva och Filip Ekholm, medan Pukebergs enda mål gjordes av Awil Farha.

I nästa match, lördag 26 september, har Pukeberg Lindsdal hemma på Pukevallen 14.00, medan Ljungby spelar hemma mot Lagan 16.00.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.