Det är förutsättningarna för Sveriges U21 efter att den andra gruppen avgjorts under dramatiska former.

Sveriges U21-gruppavslutningen är en rysare med många tänkbara utgångar (se nedan). Men nu står det i alla fall klart vad som väntar om Sverige tar sig vidare.

Och det var inte mindre dramatiskt när det togs fram i den andra gruppen där Danmark mötte Serbien och Tjeckien tog emot Tyskland i avslutningen.

”Förfärligt försvarsspel"

Danmark kopplade tidigt ett grepp om en semifinalplats genom att utnyttja ett passivt serbiskt försvar två gånger om. Först gjorde Rasmus Falk Jensen 1-0 efter 21 minuter och sedan dubblade Viktor Fischer ledningen två minuter in i andra halvlek när han trots tre man runt sig fick rulla in bollen.

– Det är ett förfärligt försvarsspel, säger TV 12:s expert Martin Åslund.

För det andra mötet innebar det att Tyskland behövde vinna för att ta hem gruppsegern och att en förlust skulle skicka ut dem ur turneringen. Och Tjeckien skakade om favoriten ordentligt.

Tjeckien pressade Tyskland

Först tvingades Julian Korb nicka undan en boll på mållinjen i början av andra halvlek och trots att Nico Schulz gav Tyskland ledningen efter 55 minuter så kom Tjeckien tillbaka. Inhoppande Ladislav Krejci satte kvitteringen med en välplacerad halvvolley efter 66 spelade minuter och sen pressade Tjeckien på för överlevnad i turneringen.

Det räckte dock inte och därmed vann Danmark gruppen före Tyskland och Tjeckien. Danmark och Tyskland är därmed OS-klara medan hemmanationen Tjeckien får hoppas på att England tar sig till semifinal så det kan bli ett OS-kval om den sista platsen.

För Sverige innebär det att gruppseger betyder möte med Tyskland i semifinal, en andraplats slutar med Danmarksmöte. Om England går vidare och Sverige slutar trea i gruppen får vi möta Tjeckien i ett avgörande playoff om en OS-plats.